Comitetul de Supraveghere al ONJN, convocat mâine, 25 aprilie, a rămas să se pronunțe pe situația cazinouri Marriott și Platinum, decizie amânată la ședința din 15 aprilie.
Un jurist din afara celor două părți implicate încearcă să lămurească dosarul:
„În cazul celor două cazinouri, licența s-a revocat pe lege, în legătură cu constituirea garanțiilor. Nu contează dacă ai 70 aparate autorizate și mai ai încă 50 luna viitoare.
Când ai căzut sub 75, se constată ca nu se îndeplinește condiția legală. Și se pierde licența
Din câte am înțeles, mai sunt la Comitet astfel de propuneri care sunt amânate fără un temei legal. Comitetul nu vrea să își mai asume. S-a greșit că situația s-a tărăgănat prea mult.
Comitetul este foarte slab și nu înțelege ce se întâmplă. Cu toate că de-aia primesc acei membri remunerația de participare, tocmai ca să ia decizii”.
Între timp, cele două cazinouri funcționează, dar vor fi obligate să închidă iarăși, dacă vor avea parte de o decizie potrivnică venită mâine dinspre Comitet. În acest caz, au pregătite firme noi, pe care să solicite alte licențe valabile.
„Marriott și Platinum au câștigat în instanță suspendarea aplicării deciziei până la judecarea definitivă pe fond. Era normal, deoarece au fiecare cam 200-250 angajați și se produce un prejudiciu care nu mai poate fi recuperat”, explică specialistul.
Patronul de la Marriott, gruzinul Admiran Dzanașvili, amenință că va da în judecată ONJN pe motiv că i-a închis avuziv activitatea în intervalul 28 martie-17 aprilie.
Avocații cazinoului motivează că, în noiembrie 2023, când au mers la autorizare la ONJN, le-a fost acordată licența în baza vechii garanții, astfel că nu au considerat de cuviință că sunt obligați să constituie noua garanție, în valoare de 3.000.000 de euro.