Perioada precedentă interimatului a fost una dintre cele mai urâte din istoria ONJN. Troica Alin Teodor, Dan Ghiță și Silviu Pocora, susținută din umbră de „senatorul păcănelelor”, a avut două obiective: lupta cu grupul din preajma Odettei Nestor și traficul de influență.

Rezultatul acestei gherile instituționale a adus multe carențe instituției, dar și limitarea implicării celor două grupuri în industria gamblingului.

Între timp, Guvernul României a dat o ordonanță de urgență care complică puțin viața companiilor din piață, prin impunerea și plata unor taxe impresionante pentru a rămâne operațional pe piață.

Odată cu apariția acestor taxe a fost numit un nou președinte, în persoana lui Gheorghe Gabriel Gheorghe. Omul, deși lent și puțin ciudat în decizii (vezi penultima ședință a Comitetului, lăsată la discreția lui Pocora), nu s-a prea amestecat cu băieții învățați să umble cu traficul de influență și cu cioara vopsită.

Unul dintre aceste personaje este Dan Ghiță. Personaj care este de atâția ani în industrie, dar nu și-a manageriat măcar un slot ca investitor. A făcut doar șmenuri de proximitate. Dispariția tandemului toxic Alin Teodor - președinte și Dan Ghiță - consilier a fost una de fațadă.

Ultimul era prea mufat în piață ca să dispară ca Alin Teodor la vreo sinecură. În același timp, canalele la vârful ONJN-ului s-au cam blocat sau închise de tot, iar traficul de influență poți să-l menții dacă reușești să convingi piața că ți-ai menținut influența.

Despre Dan Ghiță poți spune orice, dar niciodată să nu ne îndoim de inteligența sa. Omul, ca să rămână în atenția pieței, inclusiv a ONJN-ului, s-a apucat de PR, organizând un eveniment numit OExG, prin intermediul unei reviste a industriei, aservită și controlată de el.

Acum, dacă vă întrebați care-i scopul unor astfel de întâlniri la care se stă cu paramedicii la ușă, ca să nu moară audiența de plictiseală?! Sau de ce îi invită Ghiță pe șefii asociaților din industrie, ca să le facă un rezumat al activității lor?!

Ei bine, Ghiță are nevoie de poze. Poze cu actuala conducere a ONJN, pe care să le publice apoi, între două adunări ale OExG în aceeași revistă, al cărei format este în genul gazetelor de perete.

Se vede clar cum, de la o întrunire la alta, oamenii au început să-și dea seama care-i rolul acestor întâlniri. În plus, participarea este cu dar, ca la nuntă, ca să se producă Dănuț la o astfel de bacantă, orice invitat trebuie să-și arunce la pușculiță nu mai puțin de 400 euro/scaun la masă.

Totodată, este de invidiat curajul aceluiași Dan Ghiță, care semnează în mod anonim textul publicat în Casino Magazin. Rezultatul acestor șmecherii de epistat cu mască de OExG-ist, se cuantifică în refuzul categoric al conducerii ONJN de a participa la evenimente marca Ghiță.