Înțelepciunea este genul de plantă care refuză să crească pe culoarele ONJN. În loc să se accepte că instituția se află intr-o criză instituțional-managerială, toată lumea bună își canalizează potențialul intelectual, ăla care o fi, către exerciții de investigații, care îl fac să pălească de invidie și pe Sherlock Holmes.


Dilema cea importantă a organismului care dă ora exactă în lumea jocurilor de noroc a luat forma unei oale sub presiune, gata să explodeze. Teama că există un site care monitorizează toate mișcările centrului de comandă și află dedesubturile din măruntaiele Oficiului produce mici frustrări și frisoane.

Totuși, nu se poate spune că a fost neglijată activitatea, căci, oricum, aceasta nu era prea încinsă.

După ce a rezolvat cu celeritate toate semnele de întrebare ridicate de industrie, instituția a trecut la problemele spinoase ale zilei: identificarea surselor care alimentează portalul Playresponsibly cu informații.

Sunt bănuite mai multe persoane. Cap de listă neagră a fost trecut Tudor Simona, directorul Direcției de Control sau ce funcție o mai avea momentan. Acum, dacă te uiți atent la luciul din privirea celui autosuspendat, îți vine foarte greu să nu-l bagi în cercul de suspecți, mai ales că este pe față și asumat la cuțite cu conducerea vremelnică.

O altă persoană bănuită că oferă informații presei este Mihaela Naghirneac, doamna prin mâinile căreia au trecut multe documente și aspecte. Doamna jurist s-a transferat de voie, de nevoie, dar pre mulți i-ar popii, vorba lui Lăpușneanu.

D. Miron, în teoria conspirației, imaginate de conducere, ar fi livrat una-alta despre Domnul Sebi Ionescu. Mai logic ar fi fost să fie suspectat Domnul Pocora, căci dumnealui îi place să le dea anonime.
Mai mult credeți că dacă I. Anghel ar fi defectat diverse despre Dl Ruiu, mai rămânea dl Ilie Vaeni locțiitorul acestuia.

Despre toate aceste teorii rămâne de discutat, avem și timp, și bani. Altul este of-ul din inima ONJN-ului: conducerea bicefală umblă febril după șef serviciu „plin” la Juridic. Reorganizarea plănuită de perechea Silviu Pocora – Lilia Marin nu este lăsată pe mâna interimarului.

Evenimentele vor lua o scurtă pauză, după ce „Il Interimare” a decis să-și tragă sufletul. Începând de astăzi, 16 februarie, și până pe 27 februarie, Pocora intră în concediu de odihnă, lăsându-i frâiele omului său de încredere, Mihăiță Ruiu.

Și, ca un ultim zvon, cică o doamnă ar cam vrea să fie isprăvniceasă.

Vedeți, domnul Silviulică, cum te întorci cu spatele, Coana Chirița îți vrea locul. Mi-e frică de trădare!

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Faptele și întâmplările pot fi asemănătoare.