Cel mai mare și cel mai scump hotel din lume, Venetian din Las Vegas, care reproduce părți ale orașului italian Veneția la dimensiune completă, a fost vândut. Compania care l-a deținut, Sands, pariază totul pe Asia: Macao și Singapore.

Pandemia stinge luminile în Las Vegas, iar Sands aruncă jocurile de noroc din America, mizând totul pe Asia. După ce a revoluționat industria cazinourilor din Las Vegas, compania fondată de Sheldon Adelson își vinde toate proprietățile din oraș - stațiunea istorică venețiană, Sands Expo și Centrul de Convenții - pentru 6,25 miliarde de dolari. O vânzare cu care își ia rămas-bun de la Las Vegas și, cel puțin pentru moment, de la activitățile sale americane, concentrând totul pe Macao și Singapore, adevăratul motor de creștere al ultimilor ani, reprezentând, doar în 2019, 85% din veniturile totale.

Acordul prevede vânzarea activelor fizice către Vici Properties pentru 4 miliarde de dolari. Apollo Global Management, pe de altă parte, gestionează proprietăți pentru 2,25 miliarde. „Investiția arată credința noastră într-o redresare solidă a Las Vegas-ului, cu vaccinuri care revigorează industria divertismentului și a călătoriilor”, spune Apollo.

Se sting luminile în Las Vegas

Pentru Strip și pentru Las Vegas, Raiul jocurilor de noroc, ieșirea din scenă a companiei Sands este o lovitură majoră. Poveștile lor sunt de fapt strâns legate de Sands, care a fost unul dintre protagoniștii revoluției orașului sub conducerea lui Adelson. Fondatorul Sands a anticipat vremurile și a fost primul care a realizat că potențialul capitalului jocurilor de noroc nu erau cazinourile, ci hotelurile, stațiunile și centrele învecinate. O intuiție care a schimbat și extins succesul Las Vegas-ului, transformându-l într-o destinație nu doar pentru jocuri, ci și pentru distracție, chiar și pentru familii.

După boom-ul orașului, Adelson a vizat Asia și Macao: un pariu bine plasat, având în vedere că activitățile asiatice au devenit acum coloana vertebrală a societății. Urmând calea lui Adelson la un an de la moartea sa, Sands pariază acum totul pe Asia, unde vrea să-și susțină investițiile cu veniturile din vânzare.

Compania, atrasă de pariurile online

Gigantul nu exclude deschideri în New York și în Texas și se uită cu interes din ce în ce mai mare la pariurile online, o piață în care Adelson a refuzat mereu să intre din motive morale.

Dar trecerea în neființă a lui Adelson a deschis o nouă eră pentru Sands, un nou capitol în care Asia, care domină și pariurile online, își are un spațiu amplu.

Mogul al cazinourilor din Las Vegas, Sheldon Adelson, a murit în luna ianuarie 2021, la vârsta de 87 de ani.