S-a schimbat muzica la ONJN. Venirea lui Gabriel Gheorghe la conducerea instituției a reconfigurat taberele. Noul șef a fost întâmpinat cu covorul roșu, iar fostul conducător - trecut iute și fără regrete în „rezervă”.

Secretarul general Narcis Godeanu are, mai nou, misiunea să stea geană pe Direcția de Monitorizare și Control, condusă până nu de mult Tudor Simota, retrogradat inspector.

Și fostului șef interimar i-a căzut guvernul. Silviu Pocora, „vicele” cu atribuții de președinte, a fost trimis să se ocupe de petiții: deschide și lipește scrisori și răspunde la telefoane (la Bruxelles, postului îi zice ombudsman).

Nu se știe cât va rezista la munca de jos, fiind atras de funcții înalte și de remunerații babane.

La Relații publice, Pocora are astfel ocazia să lucreze direct cu Playresponsibly.

Reconfigurarea traseului înseamnă sosirea a încă unui nume nou/vechi în instituție. Postul de vicepreședinte, atribuit PNL-ului, îi revine lui Sandu Costea, transferat de la ANAF. Rămâne de văzut dacă va și accepta postul.

Costea a mai fost la ONJN, la Control, când s-a făcut redistribuirea personalului de la defuncta Gardă Financiară.

Ultima oară, Costea a fost vicepreședinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală și coodonator al activităţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, potrivit datelor oficiale.

În schimb, Pocora este amăgit de către două persoane alături de care își bea cafeaua la PSD Sector 1 că îi găsesc un post călduț la ASF.

Sfatul nostru amical este să-și pună soacra la treabă, că ăia doi minte (sic)!!!