Un membru al Comitetului de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a raportat câștiguri de aproape 34.000 de euro din pariuri sportive. Este vorba despre Raul Petrescu, fost vicepreședinte al ANAF, scrie presshub.ro.

Comitetul, care se reunește chiar mâine, este compus din 9 persoane, una fiind reprezentantul Ministerului de Finanțe.

Din partea Finanțelor a fost numit Raul Cristian Petrescu, care a deținut funcții importante în Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Viorica Dăncilă, pe vremea când era prim-ministru, l-a numit chiar vicepreședinte ANAF, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

A mai condus Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța, Direcția regională Galați a finanțelor publice, a fost inspector general antifraudă.

Raul Cristian Petrescu a fost numit în Comitetul de Supraveghere al ONJN de către Florin Cîțu, pe vremea când era prim-minitru. Mai exact, a primit de la Superbet 165.761 de lei, o sumă fabuloasă pentru orice jucător. 

Publicația online a continuat investigația și a descoperit că banii adunați de Petrescu sunt mult mai mulți și depășesc 100.000 de euro.

În 2020, membrul Comitetului de Supraveghere a obținut 165.761 de lei (circa 34.000 de euro).

În 2021, declară că a câștigat încă 199.671 de lei (aproape 41.000 de euro)

În 2022, a strâns din pariuri sportive încă 195.390 de lei (alți 39.800 de euro).

Potrivit ordonanței de urgență din 2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, Comitetul de supraveghere aprobă echipamentele dedicate pentru organizarea acestor jocuri, emite licențe pentru firmele care organizează jocuri de noroc, aprobă regulamentele pentru tombole și alte extrageri de acest tip.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu deciziile luate luate de Comitet, dacă un membru al său este găsit în incompatibilitate.