Caruselul plecărilor se învârte necontenit la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Ultima despărțire de ONJN este cea a Liliei Marin, director general la Direcția Generală de Management, care are în subordine directă mult-discutatul departament de Joc Responsabil.

Nu i-ar fi convenit managementul lui Pocora

Adusă în instituție chiar de actualul șef, Mihail Pocora, vicepreședintele cu atribuțiuni de președinte, Lilia Marin s-a declarat nemulțumită de stilul de conducere al acestuia.

Așa că, după doar câteva luni de la sosire, a decis să-și îndrepte pașii către alte zări. Dar nu prea departe și nici prea riscant. A ales siguranța fără limite oferită doar de mărinimosul sector public.

Ar fi găsit ușa deschisă la Guvern, spun apropiați de-ai săi. Cum în această perioadă, până la sfârșitul anului, angajările la stat sunt blocate de Guvern, singura soluție convenabilă rămasă la dispoziție a fost transferul de la o instituție la alta. Ca funcționar public, Lilia Marin se regăsește și în componența Consiliului de Integritate al ANI.

Lunga listă a plecărilor

Înaintea Liliei Marin, de la OJNN și-a luat zborul Izabela Ciucu, consiliera fostului președinte Alin Teodor, care îl însoțește pe acesta, tot prin transfer, la ANAF. Înaintea lor, din instituție și-a făcut bagajele Dan Ghiță, șeful de cabinet al fostului președinte.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție-cheie din subordinea Guvernului României, care raportează direct Ministerului de Finanțe, duce lipsă de personal (organigrama prevede un număr de 211 angajați).

Într-o instituție care se află în căutarea unui președinte „plin”, Departamentul Juridic, care duce greul în goana pentru a face rost de bani la Bugetul de Stat, a fost practic decapitat.

A „dezertat” șefa de la Juridic

Secția a rămas fără două persoane de bază: șefa Mihaela Valy Naghirneac și o altă angajată cu vechime, Daniela Hudelcu. Totodată, un alt angajat, Mihai Roventa, a plecat, iar nici la Departamentul de Marketing nu este liniște.

Revenind la jurista Naghirneac, aceasta nu este oricine. ONJN ar fi trebuit să facă eforturi ca s-o păstreze, fiind cea care, împreună cu directorul general Tudor Simota, a întocmit celebrul dosar al sancționării operatorului Bet365, litigiu tranșat în instanță și de pe urma căruia statul s-a îmbogățit cu peste 30.000.000 de euro.

Mai jos, atribuțiunile directorului general de la Direcția de Management din cadrul ONJN.