Marcel Popescu, oficial al echipei de fotbal CSU Craiova - formație din Superligă, a fost surpins ieşind dintr-o agenţie de pariuri Superbet aflată în apropierea stadionului din Craiova, scrie gazeta-olteniei.ro.

Potrivit regulamentelor interne și internaționale, oamenii legați de fotbal nu au voie să joace la pariuri sportive. În realitate, în fotbalul mic din România, unde salariile sunt mici și mai și întârzie cu lunile, se joacă cu poftă la pariuri.

Playresponsibly a căutat să ia legătura cu Marcel Popescu, pentru un punct de vedere. Acesta a văzut mesajul de pe Whatsapp, dar nu a răspuns.

Marcel Popescu la Superbet.jpg
Marcel Popescu la Superbet.jpg

Marcel Popescu nu este oricine în fotbal. Managerul general al CS Universitatea Craiova este arhitectul echipei care a adus ultimul titlu în Bănie, pe care oltenii îl caută din 1991.

Atunci, Marcel Popescu construia echipa în birouri, iar Sorin Cârţu, preşedintele actual al clubului, era antrenorul lui Gică Craioveanu şi al celorlalţi juveţi de succes.

Apoi, Marcel Popescu a pus cărămizile care au ridicat CFR Cluj, pe când clubul aparţinea lui Arpad Paszkany. Ca impresar, a adus primii portughezi care urmau să formeze o întreagă legiune în Gruia.

E cavaler templier

Marcel Popescu are preocupări şi în afara fotbalului: este singurul cavaler templier din fotbalul românesc. Oficialul a acceptat să discute despre această postură.

„La cavalerii templieri nu există clanţă pe dinafară. Dacă nu te invită cineva, nu poţi intra. Pe mine m-a chemat cineva, acum 10 ani. Ştiam toată istoria lor. În România sunt cel mult 500 de cavaleri templieri”, comenta recent Marcel Popescu pentru Mediafax.

Sărmanii soldaţi ai lui Hristos şi ai Templului lui Solomon (latină Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici), cunoscuţi mai ales sub numele de (cavaleri) templieri sau Ordinul Templului (franceză Ordres du Temple sau Templiers), a fost unul dintre cele mai cunoscute ordine călugăreşti militare (catolice) creştine.

A luat naştere la iniţiativa francezului Hugo de Payens în anul 1119 în Ierusalim, ca o organizaţie militar-călugărească, cu scopul declarat de a apăra pe peregrinii (călători) creştini în Ţara Sfântă.