În baza deciziilor mai multor instanțe ucrainene, angajații Biroului de Investigații de Stat au dispus sechestrarea conturilor bancare ale unor cazinouri online legate direct de cetățenii ruși. Suma totală a fondurilor sechestrate se ridică la peste 2,9 miliarde UAH, aproximativ 66,7 milioane euro.

Problema transferului fondurilor sechestrate către Agenția Națională a Ucrainei de Identificare, Căutare și Gestionare a Bunurilor Obținute din Corupție și Alte Infracțiuni este în prezent în curs de soluționare, în vederea implementării măsurilor de gestionare a acestora.

Totodată, mai multe surse mass-media au răspândit vestea despre presupusa înlăturare a sechestrului contului unuia dintre aceste cazinouri online.

Guvernul neagă această știre, reiterând că acestei companii i se permite „exclusiv să plătească impozite, taxe și alte plăți obligatorii la buget, precum și să efectueze operațiuni de cheltuieli pentru plata salariilor”.

În cadrul unui dosar penal deschis, a fost documentat mecanismul ilegal de activitate pe teritoriul Ucrainei a unui număr de entități comerciale care au primit o licență pentru a desfășura activități de organizare și desfășurare a jocurilor de noroc de cazinou pe internet.

În special, legăturile lor cu reprezentanții Rusiei și ai capitalei ruse, precum și cu o serie de entități sancționate au fost confirmate.

Activitățile au fost facilitate de angajați și supraveghetori individuali ai organelor de aplicare a legii, așa-numiții avertizori de integritate. La fel și reprezentanți ai instituțiilor bancare și de plată, care au asigurat efectuarea de tranzacții suspecte cu instrumente financiare controlate.

Gestiunea procedurală este efectuată de Procuratura Generală.