Poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează, marţi dimineaţa, şase percheziţii în Capitală şi în judeţul Ialomiţa şi pun în aplicare 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, pe numele angajaţilor unei case de pariuri acuzaţi de fraudă informatică.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că suspecţii lucrează la o firmă care se ocupă de pariurile sportive aparţinând casei de pariuri Unibet.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 a rezultat că, în perioada 2018 - 2020, cinci angajaţi din cadrul unei case de pariuri, având funcţia de referent statistician, ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.

Ulterior, aceştia ar fi declarat pariurile ca fiind câştigătoare, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 315.000 de lei. Mai multe persoane vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru infracţiunea de fraudă informatică. 

Pariurile online se dovedesc, din nou, o piață greu de controlat de către ONJN, care a comentat pentru Playresponsibly:

„Nu am primit nicio solicitare privind cazul prezentat! În funcție de rezultatul cercetărilor efectuate de către SICE, se vor extinde verificările, conform competențelor”, a reacționat președintele instituției, Mihail Pocora.

Potrivit cazino365.ro, Unibet a reacționat delimitându-se de caz:

„Kindred Group dorește să sublinieze faptul că nici unul dintre angajatii Unibet nu au fost implicați în cazul prezentat în presă. Unibet România, deși nu este răspunzătoare de situația creată, dorește să sublinieze faptul că va asigura tot suportul pentru continuarea anchetei organelor abilitate. Astfel, dorim să ne asiguram că aceste lucruri nu se vor mai întâmpla în viitor. Unibet se opune oricărei forme de fraudă, fraudă informatică, de corupție sau aranjării meciurilor de orice fel. Principalele noastre obiective rămân siguranța jocurilor și protecția jucătorilor. Situația semnalată face rău atât jucătorilor, cât și operatorilor de jocuri de noroc”.