Comitetul de Supraveghere al ONJN are treabă în ședința de mâine, 13 februarie, după cum arată ordinea de zi intrată în posesia redacției. Ședința este programată să înceapă la ora 14.30, la sediul din calea Victoriei numărul 9.

„Foaia de parcurs” arată o primă parte cu note generale (punctele 1-88) privind solicitări de introducere de jocuri noi sau alt gen de modificări interne, pe care instituția doar le ia la cunoștință și le aprobă mecanic.

Partea interesantă, care se încheie cu punctul 128 (diverse) începe de la poziția numărul 89. Fiecare punct conține câte o propunere de sancționare a diverși operatori din piață. Unii chiar de mai multe ori. Sunt clienți vechi și mai noi, la judecata de mâine a Comitetului.

Vor lua fiecare categorie de problemă în parte și o vom analiza.

Sunt cei cărora le-au expirat licența și nu și-o reînnoiesc. Exprimă situații în care, împovărați de noile biruri, abandonează domeniul. Sau dețin licențe noi și nu mai au nevoie de cele vechi.

Aici, redacția a indentificat 6 operatori, dintre care 5 SRL-uri și Get's Bet Online LTD, cu sediul într-un paradis fiscal.

Noile prevederi ordonate de la Palatul Victoria obligă firmele să dețină sediu social și fiscal doar în România, așa că Cemarbet și afaceristul Sandu Ghețu nu mai aveau ce face cu firma respectivă.

89-92.jpg
89-92.jpg

92-94.jpg
92-94.jpg

Mai sunt firmele care vor rămâne în mod cert fără licență pentru neplata taxelor către stat.

Aici, ONJN a dovedit de fiecare dată intransigență maximă. Banii către Buget reprezintă marele scop al funcționării instituției ONJN, așa că o astfel de infracțiune nu este trecută cu vedere, cum se întâmplă cu altele (minori în agenții, consum de alcool etc).

La acest capitol, sunt vizate două SRL-uri, Alt Sport și Extremoo Affiliate Ro.

95-96.jpg
95-96.jpg

Într-un articol viitor, operatorii prinși cu nereguli în agenții și care au propunere de revocare a licenței.