Demisiile în masă de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), de la Departamentele Juridic și Joc Responsabil, precum și alungarea unei consiliere, cazuri prezentate de Playresponsibly, sunt comentate și analizate de către directorul general al instituției, Tudor Simota, cel care stătea ca un ghimpe în coasta foștilor șefi, dar nu are o politică tolerantă nici față de actuala conducere.

Simota a deschis procese împotriva instituției încă din perioada în care Alin Teodor era președinte al ONJN, iar Mihail Pocora era vicepreședinte (acum, acesta îndeplinește și atribuțiunile de președinte).

Atmosfera s-a deteriorat la ONJN, iar angajații își caută alte locuri călduțe de muncă. În condițiile în care Oficiul are circa 200 de angajați.

Pleacă jurista care a adus statului 30 de milioane de euro

Cel mai sonor nume care pleacă din ONJN este cel al șefei de la Departamentul Juridic, Mihaela Valy Naghirneac, față de care Tudor Simota are doar cuvinte de laudă.

Este persoana care a ajutat instituția să câștige în instanță un proces greu, cu compania Bet365, victoria aducând la Bugetul României suma de 30 de milioane de euro. Naghirneac se află momentan în concediu, iar printre motivele plecării sale sunt neînțelegeri cu șefii direcți (directorul general, secretarul general și președintele interimar).

În timp ce Naghirneac este „jurista bună”, Daniela Hudelcu, cealaltă plecată din departament, este socotită „oaie neagră”. Despre Hudelcu, Simota a comentat: „Pleacă pentru că își dă seama că va urma o confruntare profesională cu mine”. Hudelcu este jurista care a intrat în birou peste Simota, cei doi având un conflict direct.

Consiliera Izabela fuma în birou: „Profesional, nu e pregătită”

Dar, printre persoanele care nu mai rezistă în ONJN se numără și Izabela Ciucu, fosta consilieră a președintelui Alin Teodor. Izabela este acuzată că oricum ardea gazul degeaba. „Eu am văzut-o făcând cafele și fumând în birou împreună cu președintele de atunci (n.r. - Alin Teodor). Pleacă pentru că, profesional, nu este pregătită”, punctează Simota.

Simota duce un război de uzură la ONJN. Și-a luat mobilierul, o masă de lucru și un scaun moderne, aflate în biroul președintelui. În trecut, obiectele au fost folosite și de Odeta Nestor, fostă președinte și actuală parteneră de viață a lui Simota, dar și de ultima persoană care a ocupat postul, Alin Teodor.

„Erau ale mele, personale, și au fost folosite de fosta conducere. Au fost în cabinetul președintelui”, a ținut să precizeze Simota, care și-a stabilit viitorul: „Proiectele mele sunt pe perioadă determinată. În 2-3 ani, voi pleca de la ONJN, dar doar după ce-mi închid acțiunile deschise pentru apărarea drepturilor mele. Mi-au fost încălcate drepturile de angajat și de funcționar public”. Cazul Simota va fi tranșat de Comisia de Disciplină de la ONJN, apoi, dacă va fi cazul, se va purta în instanță civilă.

„Relația nu este bună” / „În 2-3 ani voi pleca”

Deși alăturat fostei conduceri pe parcurs, Pocora este arătat cu degetul de Simota, care consideră că fostul său coleg/subaltern de la Constanța a făcut parte din grupul dirijat de senatorul „păcănelelor” Liviu Voiculescu, prin „pârghiile” acestuia, Alin Teodor și Dan Ghiță.

„S-au produs diverse încălcări ale legii, unele comise cu intenție, altele or fi fost fără intenție. Printre cei care le-au produs este și domnul Pocora. Relația mea cu dânsul nu este ceea ce trebuie să fie. Nu este bună și nu poate să mai fie vreodată bună. Iar asta ține de aplicarea legii”, încheie Simota „tabloul” dintr-o instituție aflată în subordonarea Guvernului.

În mega-interviu acordat Playresponsibly, Tudor Simota a declarat că fosta conducere obișnuia să „șobolănească” prin instituție. A fost vizat trioul Teodor-Ghiță-Pocora.