Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție-cheie din subordinea Guvernului României, care raportează direct Ministerului de Finanțe, stă pe un butoi cu pulbere. Scandalurile se succed în ritm amețitor, reușind să se cuibărească iute la toate nivelurile, susțin surse interne bine informate, oferind exemple concrete.

La început a fost disputa de la vârful piramidei, încheiată cu alungarea fostei conduceri, în frunte cu președintele Alin Teodor și care a culminat cu plecarea șefului de cabinet Dan Ghiță, pe numele căruia au fost formulate plângeri penale la DNA. A fost adus, zăbovind doar cât o ploaie de vară, directorul general Tudor Simota. El a fost înlocuit, la scurtă vreme, fără să fi apucat să semneze vreun act, cu vicepreședintele Mihail Pocora, care dirijează momentan instituția.

Lista plecărilor

În această perioadă, ONJN se află în căutarea unui președinte „plin”. În instituție, lucrurile se mișcă din inerție, nefiind evident dacă apelul vehement al lui Simota, lansat în direcția partidelor care fac numiri politice la ONJN („puneți oameni capabili la conducere, nu vă mai bateți joc promovând incompetenți”) și-a atins ținta și a avut efectul scontat.

Colac peste pupăză, conflictele s-au acutizat și au coborât la palierele inferioare. Departamentul Juridic, care duce greul în goana pentru a face rost de bani la Bugetul de Stat, a fost decapitat. Secția a rămas fără două persoane: șefa Mihaela Valy Naghirneac și fără o altă angajată, Daniela Hudelcu. De asemenea, consiliera ex-președintelui Alin Teodor, Izabela Ciucu (foto mare), are bagajele făcute și va pleca de la 1 septembrie. Totodată, un alt angajat, Mihai Roventa, a plecat, iar la Departamentul de Marketing nu este liniște.

De la Direcția de Joc Responsabil, Mihaela Boțilă (Petre) ar fi fost alungată din funcția de șef serviciu de la Joc Responsabil, se spune, la presiunile conducerii. Toate astea se petrec în condițiile în care angajările la stat din surse externe sunt blocate de către Guvern. Nici Alin Teodor, actual „vice”, nu va mai face mulți purici, se pare, având asigurat un post la Finanțe.

„Consilierei i s-a sugerat să plece”


Hemoragia internă de personal are loc în mandatul interimar al lui Mihail Pocora. Omul promovat de la Serviciul Teritorial Constanța până în fruntea ONJN afirmă că n-are niciun amestec.

„Pleacă două persoane de la Juridic. Una este șefa de serviciu, care merge la Ministerul Fondurilor Europene, unde grila de salarizare este mai bună. Cealaltă este o doamnă care a avut un diferend cu domnul Simota (n.r. - Daniela Hudelcu).

Cât despre consiliera fostului președinte... I s-a sugerat să plece. Am înțeles că domnul Simota i-a tot zis să plece din instituție. Eu n-am asistat. Sunt domnișoare, doamne, care sunt mai sensibile la anumite discuții și probabil că au afectat-o. Legat de persoana de la Joc Responsabil (n.r. - Mihaela Boțilă), eu nu am obligat pe nimeni să-și dea demisia. Nu pleacă sub nicio formă pentru că i-a impus conducerea”, a comentat situația Pocora, pentru Playresponsibly.

AICI, organigrama ONJN.