Mijlocașul italian Sando Tonali are tot multe necazuri. Deja descalificat în Italia de 10 luni pentru pariuri, el s-ar putea alege cu o prelungire a pedepsei.

Necazurile lui Tonali nu s-au terminat. Federația engleză de fotbal l-a denunțat oficial pentru încălcarea regulii de pariuri, acuzându-l că a pariat pe fotbal de 50 de ori, între 12 august și 12 octombrie 2023.

Perioada de două luni este cea în care a rămas la Newcastle, înainte de începerea anchetei care a dus la suspendarea de către FIGC, pe care o efectuează în prezent.

Tonali are timp până pe 5 aprilie să răspundă acuzațiilor, care ar putea duce la prelungirea interdicției pentru mijlocașul transferat astă-vară de Newcastle de la AC Milan.

Ancheta Asociației Engleze de Fotbal a început după închiderea celei italiene, care a dus la suspendarea mijlocașului Newcastle pentru 10 luni, începând de vineri, 27 octombrie.

Ancheta FIGC s-a oprit însă în momentul transferului lui Tonali în Anglia și FA, în condițiile în care jucătorul recunoscuse că suferă de dependență de jocuri de noroc, a dorit să stabilească dacă fostul jucător de la AC Milan a continuat să parieze și după transfer.

Exemplul Toney

 

Ancheta, la care Tonali a colaborat imediat, așa cum făcuse și cu cea italiană, a durat câteva luni: astăzi a sosit știrea legată de cele 50 de abateri în cele două luni în care Tonali a fost jucător la Newcastle.

Comunicatul federației nu precizează dacă internaționalul italian a pariat sau nu pe meciurile echipei sale, limitându-se la a spune că sunt pariuri pe „meciuri de fotbal”. Federația engleză ar putea decide să impună o nouă descalificare pentru Tonali, având în vedere și numărul foarte mare de abateri, într-un timp atât de scurt.

Cea mai lungă interdicție impusă vreodată unui jucător din Premier League pentru pariuri sunt cele 8 luni pe care Ivan Toney, atacant la Brentford și la naționala Angliei, le-a încheiat pe 16 ianuarie. Toney fusese găsit vinovat de 232 de încălcări pe parcursul a 4 ani, cu pariuri care au inclus meciurile echipei sale.

Newcastle continuă să fie de partea lui Tonali. „Suntem la curent cu acuzațiile oficiale la adresa lui Tonali cu privire la presupusele încălcări ale regulilor de pariuri”, a spus clubul într-un comunicat. Tonali tocmai reluase antrenamentele alături de colegi, în vederea revenirii pe teren.