Visul oricărui funcționar public este să nu mai aibă grija postului. Practic, pentru a nu mai fi în bătaia vântului și a câștiga o oarecare stabilitate a locului de muncă, orice funcționar public vrea să intre în elita funcționărimii, să devină înalt funcționar public.

Despre mirajul gradului de înalt funcționar public avem o veste, rea sau bună, depinde de la care fereastră privești. Dacă ești senatorul Voiculescu sau Grupul Ghiță, ești dezamăgit. Dacă te cheamă Pocora și ești duplicitar ca de obicei, faci ca-n filmele indiene, râzi sau plângi în funcție de interlocutor.

Dacă te cheamă Tudor Simota, leșini de râs, până-ți aduce Sebi Ionescu un pahar cu apă. Iar dacă ești de la ANAF Olt, rămâi la duioasa expresie - a picat prostul nostru.

Povestea celor înșiruite mai sus are legătură cu fostul președinte al ONJN, Alin Teodor. Omul care acum un an era secretar de stat în Ministerul de Finanțe cu grup de interese și consilieră la birou, păți o rușine cât Oltul de mare.

Încurajat cu ocuparea postului de Secretar General al ONJN

Cu o astfel de promisiune la rever, Alin Teodor se trezi la examenul de intrare la cursurile de înalți funcționari publici.

Pupilă a lui Voiculescu și păpușă a cuplului Ghiță-Pocora, fostul președinte al ONJN, după ce a antrenat instituția în diverse scandaluri, culminând cu plângerile făcute la DNA, inclusiv membrilor Comitetului de Supraveghere.

Când toată lumea credea că a demonstrat tot ce nu știe, își dezamăgește din nou susținătorii, dar surprinde pe mulți în mod plăcut prin nepromovarea examenului la școala de înalți funcționari publici.

Alin Teodor păstrează tradiția celor din ONJN care dau examene și pică. Nu mai puțin celebra doamnă Mihaela Boțilă s-a consacrat pierzând examenul, pentru a doua oară, la Magistratură.

Dar infirmă spusele lui Tudor Simota, care susținea că era cea mai bună profesionistă, după Lilia Marin. Dar povestea, ca-n marile telenovele onejen-iste are final fericit. Se spune că El Interimare intervine și Godeanu trece peste examen duios, ca zâmbetul de negustor al lui Pocora sau ca funcția de secretar general.

Astăzi, în a doua parte a zilei vă prezentăm opinia unor foști colegi sau apropiați despre rușinea pățită de Alin Teodor, zis și „Alin Pățitul”.