O întreagă rețea de cazinouri clandestine, conduse de o bandă care face afaceri secrete cu autoritățile de la Moscova, a fost descoperită în teritoriile ocupate de Putin din Ucraina.

Concluzia a reieșit dintr-o serie de raiduri ale Serviciului Secret ucrainean (SBU), care a distrus peste 40 de case de jocuri de noroc ilegale - ascunse printre clădiri de birouri și depozite - care, conform informațiilor, lucrau în secret pentru un exponent al administrației ruse.

Organizația criminală, ramificată în regiunile Kiev, Jîtomîr și Herson, ar fi implicată în operațiuni de finanțare în beneficiul autorităților desemnate de Moscova, în schimbul unor favoruri și tratament preferențial.

Nu este clar exact ce favoruri au fost, însă, conform celor dezvăluite, datorită acestui sistem, asociația infracțională a reușit să genereze profituri de peste 25.000 de euro pe zi. Dintre cei arestați, cel puțin șase persoane sunt acuzate că au ocupat rolul de lider în cadrul organizației.

„După eliberarea Hersonului, organizatorii cazinourilor s-au mutat la Jîtomîr, în speranța de a scăpa de justiție. Acolo, au decis să-și extindă rețeaua. În acest scop, au fost deschise încă șase centre de jocuri de noroc, între regiunile Jîtomîr și Kiev. Zeci de oameni care lucrează pentru organizație s-au angajat în întreținerea, instalarea echipamentelor IT și recrutarea de personal”, au declarat purtătorii de cuvânt al SBU.