Inspectorii ONJN au găsit nereguli la o sală de jocuri de noroc din lanțul Club King. S-a întâmplat în localitatea Herești, județul Giurgiu.

Conform rapoartului întocmit de oamenii legii, organizatorul n-a respectat prevederile legale care îl obligă să achite câștigul unui jucător în decurs de 3 zile lucrătoare.

Pe 23 mai, la respectiva sală de jocuri s-a câștigat, la un aparat de tip slot machine, suma de 40.000 de lei. Jumătate din bani au fost plătiți a doua zi, iar restul - abia pe 16 iunie, în loc de 26 mai.

Cazul va ajunge la judecata Comitetului de Supraveghere al ONJN, după ce operatorul a fost deja sancționat cu avertisment, având propunere pentru suspendarea licenței.

clubking
clubking

Situații precum cea de la Giurgiu apar atunci când sunt probleme financiare grave sau există dubii în privința modului în care a fost obținut câștigul, în acest ultim caz fiind nevoie să se declanșeze procedurile de verificare.

Este greu de crezut cum s-a ajuns ca o companie abia preluată, deci beneficiara unei infuzii de capital, să ajungă în situația de a achita un câștig de 8.000 de euro, o sumă ridicolă pentru lumea jocurilor de noroc, în două tranșe, la intervale de aproape o lună între ele.

Get’s Bet și Club King sunt companii românești de pariuri sportive și cazinouri înființate în 1993, respectiv 2004 de omul de afaceri Sandu Ghețu.

La sfârșitul lunii august a anului trecut, un comunicat de presă anunța că un fond de investiții din Cehia a achiziționat o participație de 67% din companiile Get's Bet și Club King care activează piața românească de jocuri de noroc. Restul de 33 de procente i-au rămas lui Sandu Ghețu.

EMMA Capital este un holding privat de investiții fondat în 2012 de omul de afaceri Jiří Šmejc.