Se înmulțesc cazurile de operatori de jocuri de noroc care le produc neplăceri clienților. Totul pe fondul lipsei de reacție a autorităților. Clienții nu se simt apărați de organismele statului care au atribuții de control, în condițiile în care Serviciile Teritoriale ale ONJN par inerte.

Situația prezentată la o companie care operează sub brandul Las Vegas a deschis apetitul clienților să arate că nici alții nu sunt mai breji.

Silvia S, din Târgu-Jiu, reclamă o situație anormală la WinBoss.

„Sunt jucătoare de câțiva ani, împreună cu iubitul meu. Nu e o activitate cu care mă laud, dar nici nu am căzut în patima jocurilor, nu am pierdut sume pe care să nu le am, nu m-am împrumutat. Avem în oraș atât Las Vegas, cât și WinBoss, una lângă alta, și toți stim de rivalitatea dintre ei.

La WinBoss a fost mai rău, pentru că, dacă la Vegas au făcut măgării doar cu sume mari, aici au furat jucătorii chiar și de sume de ordinul a mii de lei. La WinBoss există card de membru, pe care se acumulează tichete, dar și bani pentru cashback, adică, la o sumă rulată, primim înapoi niste bani. Prima hoție a fost când angajatele au clonat cardurile clienților din toată țara și au făcut cashback aici, la Tg. Jiu, adică au scos pentru ele sumele de bani de pe carduri.

Șefii de la București au aflat și au ținut secret, le-au concediat pe angajate, iar după câteva luni le-au reangajat. Una dintre acele angajate a revenit pe postul de manager. Încă de când a revenit, ea și-a reluat activitățile de hoție, totul cu știrea șefilor, că doar noi ne tot plângeam și ei ne spuneau că e totul OK.

În fiecare săptămana era tombola de 15.000 lei plus 50% pentru clientii VIP (adică noi). Ei bine, una din fete extrăgea din urnă și dna manager spunea la microfon un alt nume față de ce era pe tichet. Avea 4 colaboratorii cărora le striga numele, eu fiind extrasă de cel puțin 5 ori și spunându-se alt nume. Abia după 5 luni, deși bănuiau de mult, au venit doi șefi de la București și au prins-o în fapt, cu tichetul meu în mână, după ce strigase alt nume la microfon. Mi s-au dat banii în seara aia, dar mi s-a spus că nu pot să îmi dea banii pierduți la alte tombole, pentru că ei au plătit banii altcuiva. În fine, a trecut și asta, am zis să nu le fac rău și să nu le fac plângere atunci”.

„Am tichete la tombolă. Mi-au spus că le vor anula, că așa vor ei”

Clienta continuă: „Dar, pe 26 noiembrie, am avut o surpriză. Au așteptat să treacă cele 90 zile în care le puteam face plângere pentru nereguli și mi-au spus că atât eu, cât și iubitul meu avem interdicție, deși nu am deranjat niciodată, nu am făcut măgării. Joi, eu am avut primul câștig mare de când joc la ei (20.000 lei, în total).

Avem tichete pentru tombola de pe 22 decembrie, mi s-a spus că le vor anula, că așa vor ei, că ei consideră că am câștigat prea mult. Le-am spus că vreau o dovadă pentru care au pus această „interdicție”. Spun că nu sunt obligați să arate nimic. Au mai procedat așa. La ei, când un client câștigă mai mult, pun interdicție, clientul respectiv își pierde statutul de VIP și tichetele la tombolă. Nu e normal.

După ce au trecut cu vederea hoțiile făcute de angajatele lor, acum ne ia dreptul de a participa la o tombolă pentru care am rulat. Suntem numărul 1 la puncte și tichete în sală. Chestia asta o fac și în alte locații din țară. După ce că ei controlează tot din sistem, când cineva are noroc să câștige, atunci este eliminat.

Managerul de sala m-a sunat sâmbătă și mi-a zis că unul din șefii de la București a fost deranjat că am căștigat eu un jackpot joi... Probabil era destinat altcuiva, nu îmi explic.

Aici, dacă trebuia să pice un jackpot și un client supărat le scria pe pagina de Facebook sau suna vreun șef și se plângea, în câteva minute, în mod miraculos, îi pica jackpotul, nu știu care e treaba cu softul lor, dar e mai manevrat decât la Las Vegas”.

Femeia s-a adresat la Protecția Consumatorului, dar instituția și-a declinat competența. A scris, disperată, și la ONJN, iar la schimb a primit un „troc”: „După ce am făcut sesizare la ONJN, m-a sunat un domn, că vrea să îmi ofere o variantă, să ne lase totuși să participam la tombole, dar să nu mai jucăm. Nu știu unde pot să mai reclam, pentru că e dreptul nostru să participăm la tombole și să nu ni se fure și banii ăștia”.

„E jenantă practica asta”

„Am vorbit cu fata de pe sală, nu știa de ce nu mai avem voie, și ea ne-a spus că ar fi bănuit cei de la video că am fraudat la distanță aparatele. I-am spus că aș vrea și eu o dovadă, dacă făceam vreo fraudă se vedea.

E jenantă practica asta. Au așteptat să treacă cele 90 zile, să nu îi mai putem reclama, pentru că au știut că managera lor fraudează tombolele și acum scapă și de noi, că au pus interdicții tuturor celor care erau jucători în august, noi mai rămăsesem din cei vechi, pentru că am fost păgubiți.

castigwin.jpg
castigwin.jpg

Chiar căutai pe net și peste tot găsii același lucru, nu e normal să pună interdicții oamenilor care câștigă, mai ales că eu abia acum am avut primul câștig consistent. 8000 lei pentru că a picat un jackpot și 11.000 lei pe alt aparat, unde am câștigat la un joc pe bet de 10 lei. În total 19.000 lei, în condițiile în care numai luna asta am pierdut 3 saptămâni la rând și sunt numărul 1 la puncte și tichete, toți ceilalți din sală aveau la un loc adunat cât mine. Chiar nu m-a surprins câștigul, pentru că eu nu am luat acolo niciodată un jackpot mare de când joc sau vreo plată, cum luau ceilalți”.

Redacția a contactat WinBoss, dar punctul de vedere al companiei n-a sosit până la publicarea articolului.

Conținutul website-ului playresponsibly.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate articolele de pe acest site sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe playresponsibly.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor playresponsibly.ro, vă rugăm să ne contactaţi.