La judecata de astăzi, 11 aprilie, a Comitetului de Supraveghere din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, în boxa acuzaților a prins un nedorit loc și compania Bet Master SRL, pe care operează cei de la Admiral.

admiral
admiral

Spre finalul ședinței, la punctul 54, antepenultimul, Comitetul, care înseamnă Tribunalul care emite sentințe în numele ONJN, este chemat să se pronunțe pe seama propunerii de suspendare a activității pentru o perioadă de până la 6 luni a unei agenții de pariuri în cotă fixă situată în Slatina.

Unitatea este situată pe strada Văilor-Ecaterina Teodoroiu, parter, Bl. 20, Sc. C, județul Olt și aparține celor de la Admiral, o companie cu ramificații importante pe tot cuprinsul României, dar și la nivel european.

Amendă de 10.000 de lei și riscă suspendarea activității

La fel ca în cazul Fortuna, primul pas, cel decisiv, a fost făcut de către polițiști. Abia apoi și-au intrat în rol inspectorii Oficiului, împinși oarecum de la spate de munca anchetatorilor. Practic, polițiștii i-au pus la treabă pe inspectori.

Sesizați de IPJ Olt, angajații teritoriali ai ONJN au demarat cercetări la adresa respectivă pe 7 martie 2023, continuate la o dată ulterioară, după ce a fost stabilită prezența unui minor într-o locație în care se desfășoară jocuri de noroc.

La adresa cu pricina, două firme fac bani frumoși pentru Admiral: Bet Master SRL (activitate tip pariuri în cotă fixă) și Nova Games SRL (activitate slot-machine).

Operatorul a primit din partea inspectorilor o amendă de 10.000 de lei, care a venit la pachet cu un avertisment. Minorul a fost prins jucând la pariuri, așa că vizată a fost doar firma Bet Master SRL.

ONJN se laudă că are o politică organizațională care nu trece ușor cu vederea astfel de abateri, pe care și le-a propus să le pedepsească exemplar.

Iar măsura normală care se impune în acest caz este închiderea agenției pentru un anumit interval de timp, asta dacă nu cumva își vor face simțite prezența influențe externe, având în vedere puterea de convingere a celor de la Admiral.

Miliardarul Graf face bani în Europa de Est din 1980

Bet Master SRL este reprezentată legal în România de Valentin-Adrian Georgescu și de Marko Milidragovic, în calitate de administratori. Redacția i-a solicitat un punct de vedere lui Adrian Georgescu, care este CEO Novomatic România și Moldova, dar n-a primit niciun răspuns.

Firma Novomatic îl are patron pe influentul Johann Graf, aflat în topul miliardarilor cu averea ridicată pe spatele jocurilor de noroc. Potrivit Forbes, austriacul are un capital de 7,2 miliarde de dolari și este pe locul 313 în clasamentul mondial al bogătașilor.

În 1980, Graf și-a fondat propria companie, Novomatic, pe care a extins-o cu repeziciune în Elveția și în Blocul de Est, după căderea Cortinei de Fier.

Într-un episod viitor, Playresponsibly vă prezintă bilanțul contabil uluitor al firmelor de sub umbrela Novomatic și Admiral.