Urmare a celor publicate AICI și AICI, Power Bet a trimis un drept la replică redacției. În notificare, compania solicită scoaterea articolelor incriminate de pe site. Înainte de a publica dreptul la replică, așa cum au solicitat prin avocat cei de la Power Bet, redacția face următoarele precizări, răspunzând insinuărilor și acuzațiilor care ne vizează:

» Playresponsibly nu va elimina articolele respective de pe site și nu ia în calcul să își ceară scuze, așa cum a cerut Power Bet. Am urmărit să prezentăm o stare de fapt de pe piața jocurilor de noroc, nicidecum să lezăm pe cineva;

» Playresponsibly a intenționat să ia legătura cu compania încă din momentul în care a scris primul articol și și-a dat osteneala în acest sens, pentru a respecta normele jurnalistice, dar n-a fost chip să dea de vreun reprezentant. Pe site-ul oficial nu există număr sau adresă de contact (fapt specificat în articol). Lipsește inclusiv numărul de licență cu care orice operator este obligat să se indentifice, fapt care ar trebui să trezească atenția ONJN.

» Redacția a scris că Power Bet comite infracțiuni în toată țara bazându-se pe rapoartele scrise din teritoriu trimise de inspectorii ONJN, documente prezente pe ordinea de zi a Comitetului de Supraveghere cu propunerea de sancționare. În decurs de numai câteva zile, compania a fost prinsă în ofsaid în 3 regiuni distincte ale țării: Bistrița, Tulcea și Arad, așa că nu este o exagerare afirmația că neregulile Power Bet-ului inundă țara;

» Expresia „probabil că se dă șpagă”, prezentă într-un articol, aparține unui expert solicitat de redacție să comenteze existența unor branduri precum Power Bet, Playesponsibly fiind în situația de a putea proba cu înregistrări acest pasaj;

» Este același specialist care a descoperit și a taxat o altă anomalie din răspunsul expediat de cabinetul de avocatură și asumat de Power Bet:

„Ăstia singuri se acuză când scriu că au terminale. O casă de pariuri, în accepțiunea legii, înseamnă să poți pune un bilet la pariuri. Terminalul de pariuri nu înseamnă că există acolo o casă de pariuri. Terminalul se află în săli de păcănele. Și Novomatic are peste tot așa ceva, asta nu înseamnă că acelea sunt săli de pariuri. Legea spune clar: ca să poți să pui aparate slot-machine tipul 1, cele cu câștiguri nelimitate, trebuie să fie o sală dedicată pentru jocuri de noroc, una specializată: casă de pariuri, cazinou sau sală de păcănele. Doar aparate tip 2, cu câștiguri limitate, se pot pune și în baruri. Ei au pus în baruri aparate tip 1 cu câștiguri nelimitate spunând că terminalul înseamnă casă de pariuri. Deci, ei singuri spun că nu fac bine ce fac! Se acuză singuri!”.

power1terminale
power1terminale

» Nici acum, în ceasul al 12-lea, acționarii companiei nu aleg să iasă la lumină. În condițiile în care redacția discută cu o casă de avocatură, definiția seriozității dispare. I-am fi considerat onești și deschiși pe cei de la Power Bet dacă, încă de la debut, n-ar fi maltratat Gramatica Limbii Române. După primele două cuvinte, virgula tronează jenant între subiect și predicat. Acestea fiind scrise, îi rugăm respectuos pe cei care conduc compania să pună mâna pe carte, nu să stea la cerșit favoruri de la Playresponsibly!

Iată dreptul la replică:

powerbetreplica
powerbetreplica

P.S. Redacția rămâne deschisă dialogului onest cu compania care operează Power Bet.