Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este reprezentat la vârf cu prilejul ICE London 2023, eveniment planetar destinat pieței jocuri de noroc și derulat în perioada 7-10 februarie.

Voi egalitate, dar nu pentru căței!

În capitala Angliei se află deja președintelele interimar Mihail-Silviu Pocora și directorul general Sebastian Marius Ionescu, șeful Direcției Generale de Informatizare și Monitorizare Jocuri de Noroc, așa cum anticipa corect Playresponsibly.

Pocora și Ionescu au plecat împreună ieri, 6 februarie, dar se vor întoarce separat. Conform devizului făcut zilete trecute în birourile de pe Calea Victoriei, Pocora va reveni cu o zi mai devreme, joi, 9 februarie. În schimb, Sebastian Ionescu va zăbovi până în ultima zi a evenimentului, vineri, 10 februarie.

ice2023.jpg
ice2023.jpg


Pocora se va întoarce de la Londra cu un bilet la business class, iar pe Ionescu l-a împachetat la clasa economic.

La Londra s-au adunat marii operatori din domeniul jocurilor de noroc. Din România, nu lipsesc asociațiile și marii operatori cu afaceri la noi.

A venit mai devreme după autosuspendare

De la ICE London 2023 absentează un om care tânjea să ajungă la Londra. Este vorba despre Tudor Simota, cel care s-a autosuspendat la finalul anului trecut din funcția de director general al Direcției Generale de Supraveghere și Control din cadrul ONJN și care a revenit val-vârtej din concediu, pe 1 februarie, cu intenția de a lua avionul din mers, pentru a fi prezent la târgul londonez.  

Lui Simota, conducerea i-a transmis însă că a încurcat zilele și că este așteptat să se întoarcă la muncă abia pe 11 februarie, după ce evenimentul londonez se va fi încheiat (situație care a dat naștere la cuvinte grele – detalli AICI).

Ionescu, cel cu care Pocora face echipă la Londra, era prieten la toartă cu Simota. Doar că fostul șef al Oficiului pare să fi întors armele, dându-se cu puterea actuală, reprezentată de Pocora.

„Normal că voiam să mă duc”

Contactat de Playresponsibly, Simota a comentat: „M-am întors la birou, dar domnii aplică legea după cum au chef și vom vedea la instanță. Consider că sunt la birou și merg la muncă.

Normal că voiam să mă duc la Londra. Dar s-ar părea că dânșii au fost într-o altă înțelegere. La Londra se prezintă noile tehnologii, noile softuri, noile aplicații, operatorii vin cu toate produsele pe care le au.
Atâta timp cât online-ul e făcut de mine, ați văzut că nimeni nu și-l revendică, cel puțin nu pe față, orice nouă modificare, tot ce apare nou, trebuie să știi despre ce e vorba. S-ar părea că alții trebuie să știe pe viitor, cei care se duc acolo.

La Londra se prezintă soluții tehnice, se prezint softuri, de supraveghere, de monitorizare. Sunt și cei cu echipamente de joc, dar jumătate sunt soluții tehnice pentru online. Din moment ce eu am făcut domeniul și toate modificările s-au făcut cum am spus eu, e normal să mă duc să văd ce se întâmplă, cum se schimbă lucrurile acolo.

Dacă nu, cei care merg, să facă modificările necesare, să eficientizeze activitatea”, a reclamat Tudor Simota, care pretinde că actuala conducerea „trebuie să-mi dea voie să mă duc la birou conform solicitărilor mele”.