Măsurile anti-adicție gândite de autorități primesc instantaneu replici din partea întunecată a industriei.

După principiul vaselor comunicante, piața neagră prosperă în timp ce zona legală introduceri constrângeri pentru jucători.

Se întâmplă și în România, după ce Franța s-a declarat deja învinsă de flagel (în 2024, piața ilegală a depășit-o pe cea oficială), constatare făcută după Euro 2024 și bazată pe cifrele furnizate de operatori.

Dacă la offline se așteaptă o implementare profesionistă a legii auto-excluderii (momentan, se lucrează la nivel primitiv, cu un tabel în format XL care se plimbă pe la toți operatorii și care pe 24 iulie cuprindea o listă cu 2.747 de CNP-uri), la online, lucrurile sunt și mai dificil de controlat.

Cei care se auto-exclud, conștienți că au o problemă cu jocurile, sunt ademeniți cu o ofertă atractivă de site-uri fără licență valabilă în România.

Playresponsibly a prezentat câteva cazuri, pe care le puteți lectura mai jos, dar zilnic apar altele, în ritmul în care se ivesc ciupercile după ploaie.

Cu o instituție a statului anchilozată, ONJN, răspunsul față de proliferarea pieței negre este nesemnificativ.

Lista neagră a site-urilor interzise de ONJN, disponibilă pe site-ul oficial, conține în prezent 1.429 de nume de domenii.

Pe principiul „nu puteți voi interzice cât putem noi lansa altele noi”, cei care pescuiesc în ape tulburi continuă să facă averi monstruoase și scot pe piață site-uri nelicențiate.

Redacția vă prezintă încă un caz descoperit în străfundurile Internetului.

Este vorba despre site-ul verdecasino, care are domeniul în limba română, indiciu clar că „vânează” piața de la noi.

Nu este acreditat în România, având licență într-un paradis fiscal, după cum apare în josul paginii.

Riscurile și minusurile pentru clienții unor astfel de site-uri sunt deja cunoscute, dar este întotdeauna util să le repetăm.

În cazul interzicerii domeniului în România de către instituțiile acreditate, clienții își pierd toți banii din cont.

De asemenea, litigiile cu o astfel de entitate virtuală nu pot fi soluționate în mod imparțial de către o autoritate compententă.

Dialogul cu cei care se află în spatele unor astfel de portaluri conține invariabil sintagma: „Este de datoria dumneavoastră să vă asigurați că site-ul este licențiat în țara din care jucați”.

Practic, site-ul ilegal se spală pe mâini și mută răspunderea în dreptul jucătorului.

Avantajele pe care le pun la dispoziție sunt cele pe care le „prizează” dependenții de jocuri de noroc: cote mărite, depuneri nelimitate și retrageri rapide, practic, o lume fără niciun fel de îngrădiri.

verde
verde

Citește și:

Încă o casă de pariuri ilegală în România

Pericol: un site des accesat pe piața neagră din România va fi închis. Ce riscă jucătorii

Lista neagră cu site-uri care funcționează ilegal în România, completată cu 8 nume