Curtea Supremă confirmă pedeapsa de 18 ani de închisoare pentru Alvin Chau - fostul număr 1 al companiei de cazinouri din Macao, acum dispărută, Suncity Group Ltd - acuzat de jocuri de noroc ilegale, conspirație criminală, fraudă și spălare de bani.

Curtea de Apel Final din Macao a menținut pedeapsa de 18 ani de închisoare impusă lui de instanța din Macao în ianuarie 2023. În cadrul aceluiași proces, pedepsele unora dintre ceilalți inculpați au fost reduse.

Chau și membrii asociației criminale pe care a condus-o (aproximativ 20 de persoane) vor trebui să plătească Guvernului din Macao echivalentul a peste 3 miliarde de euro drept compensație pentru profiturile rezultate din operațiunile ilicite de jocuri de noroc desfășurate.

Nu se va datora însă nicio compensație pentru profiturile realizate prin spălare de bani, acuzație de care au fost achitați.

Mulți dintre operatorii de cazinouri din oraș au intentat o acțiune civilă, solicitând despăgubiri pentru daune de la Macao Suncity Group, pentru pierderi presupuse rezultate din pariurile pe sub masă.

Este vorba despre Wynn Macau Ltd, Mgm China Holdings Ltd, Sjm Holdings Ltd, Sands China Ltd și Galaxy Entertainment Group Ltd.