Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Apele continuă să fie învolburate la vârful Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, instituția care controlează, reglementează și sancționează piața jocurilor de noroc din România.

Directorul general Tudor Simota, șeful Direcției Generale de Supraveghere și Control din cadrul ONJN, și-a scris miercuri, 16 noiembrie, cererea de autosuspendare, invocând motivul că nu ar dori să pună presiune pe colegii din instituție, în condițiile în care ar avea pe rol două dosare și mai multe acțiuni disciplinare.

În cerere, Simota a solicitat să-și suspende activitatea cu începere de la data de 5 decembrie și până pe 15 ianuarie 2023. Doar că șefii instituției, care au la dispoziție 10 zile lucrătoare să-i analizeze cererea, nu vor să i-o accepte, socotind motivele invocate ca fiind neîntemeiate. Răspunsul conducerii ONJN ar trebui să sosească marți, 29 noiembrie.

Înaintea lui Simota, doar două persoane din ONJN au mai solicitat, și au obținut, să se autosuspende din funcție, dar ambele aveau motive puternice (un caz medical și situația în care soțul unei angajate lucra în străinătate).

„Cazul Marriott” se umflă, directorul a intrat în concediu

Astfel, încă „funcțional” la ONJN, Simota ar putea ateriza în fața Comisiei de Disciplină, după ce vineri, 18 noiembrie, la două zile după ce și-a scris cererea de autosuspendare, a dat buzna, pe înserat, la hotelul Marriott din București, pentru a lua la puricat cel mai mare cazinou din România.

După acest caz, cei de la Grand Casino analizează situația și vor să-i face plângere lui Simota pe motiv de comportament abuziv (nu s-a legitimat la intrarea în cazinou și nu s-a trecut în Registrul de Control, având obligația să facă public obiectul descinderii). Astfel, oficialul ar ajunge în fața Comisiei de Disciplină din cadrul ONJN, acolo unde a mai tot fost.

În orice caz, instituția se poate autosesiza din oficiu față de faptele angajatului, având la dispoziție imaginile video care redau acțiunea directorului.

Totuși, președintele ONJN spune altceva. „Nu putem să luăm măsuri disciplinare împotriva unui funcționar public decât dacă este prins că joacă la cazinou”, a motivat Silviu Pocora faptul că ar fi legat de mâini în „cazul Simota”.

Contactat de redacție, Tudor Simota a comentat: „Sunt în concediu. Voi vedea când revin”.