2023 a început în forță la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție a statului aflată în subordinea Guvernului României.

De la începutul anului, trei persoane au decis să-și caute norocul în afara ONJN, în condițiile în care conducerea se plânge de mai multă vreme că nu se înscrie nimeni la concursurile deschise pentru ocuparea posturilor vacante.

Surse din Oficiul susțin că plecările au legătură cu neîncrederea etalată la adresa lor, direct sau prin intermediari, de președintele interimar Mihail Pocora.

Cei care și-au luat tălpășița sunt Marius Andreica, director general adjunct la Direcția Generală de Supraveghere și Control (venit de la Crima Organizată), Sorin Vlad, de la Control Intern (adus de la Ministerul Economiei și plecat la Secretariatul General al Gvernului - SGG) plus o consilieră pe domeniul juridic transferată la ONJN de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Au rezistat doar 10 zile. La Juridic se caută șef serviciu

De altfel, tustrei au sosit în instituția de pe Calea Victoriei prin transfer și au zăbovit doar 10 zile, până când președintele interimar Mihail Pocora și-a dat seama că nu are nevoie de ei și le-a dat de înțeles că nu ar face bine să plece spre alte zări.

O situație specială a avut loc la Serviciul Juridic și Contencios Administrativ. Aflat în subordinea directă a Direcției Generale de Management, condusă de directoarea generală Lilia Marin, Serviciu are vacant postul de un șef serviciu.

În acest sens, la recomandarea Liliei Marin, a fost transferată R. F., care a funcționat o vreme ca și consilieră juridică, dar cu intenția de a fi numită în fruntea Serviciului. Mișcarea n-a fost pe placul lui Pocora, deși persoana propusă provine din același oraș, Constanța, cu președintele interimar.

Femeia și-a dat demisia și a plecat în altă parte.