Cosmin Achim, fundaș central, 27 de ani, este investigat de comisia de integritate FRF pentru pariuri, caz în care ar fi implicată și o grupare interlopă.

Orange Sport informează că fosta prietenă a lui Cosmin Achim a dat mailuri la LPF și la FRF, mesaje care conțineau capturi de pe telefonul lui și conversații cu membrii unui clan interlop, dezvăluind jocuri la pariuri, sume pariate, în jur de 8.000 de lei pe anumite bilete, inclusiv meciuri ale Petrolului Ploiești!

FRF a confirmat investigația, pentru sursa citată: „Situaţia la care faceţi referire reprezintă subiectul unei anchete a Departamentului de Integritate al Federaţiei Române de Fotbal, anchetă care încă se află în desfăşurare. Din acest motiv, nu putem oferi detalii suplimentare”.

Născut la Drăgănești-Olt, Achim a evoluat până acum la Voluntari, din 2014, cu un împrumut la Energeticianul în 2018, după care a semnat cu Petrolul în luna ianuarie a acestui an.

Alte cazuri din fotbal

Nu este singurul caz. Atacantul Mihai Voduț a fost suspendat timp de doi ani de Comisia de Etică și Disciplină a FRF și amendat cu 300.000 de lei, după ce i-a oferit fostei iubite misiunea de a-i pune bilete la pariuri.

Adelina Trușcă a trimis către Cancan, în luna ianuarie 2019, conversațiile pe care le avea cu fotbalistul. Acesta îi cerea să-i plaseze un bilet la pariuri, inclusiv pe meciurile propriei echipe.

Pe unul din tichete ieșea în evidență meciul Viitorul - Astra, 1-0, decis de un gol marcat în minutele de prelungire ale părții secunde. În acea perioadă, Voduț evolua chiar pentru echipa lui Hagi.

În 2015, în plin scandal al pariurilor, după ce Nicolo Napoli și Flavius Stoican fuseseră depistați că jucau la Bet365, operator trecut moment pe lista neagră în Românie, un fotbalist cunoscut din Liga 1 a comis-o și el.

Mihai Costea, pe atunci la FC Voluntari, a fost surprins jucând la o casă de pariuri offline, mai precis într-o agenție aparținând Fortuna. 

Jucătorii de fotbal au prevăzută în regulament o clauză care le interzice să joace la pariuri sportive, cu atât mai puțin pe meciuri disputate de echipa lor.

În Anglia, un fotbalist important, atacantul Ivan Toney, este investigat pentru că a partida pe sute de meciuri.