Doi bărbaţi sunt cercetaţi în dosarul grupului care împiedica extinderea reţelei de jocuri de noroc, împiedica, prin bătaie, accesul clienţilor recalcitranţi în săli şi îi lăsa fără bani pe cei care obţineau câştiguri importante.

Poliţiştii din Bucureşti şi procurorii DIICOT anunţă, vineri, că au făcut, miercuri, două percheziţii în judeţele Bacău şi Braşov, într-un dosar penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă la omor.

Începând cu anul 2022, doi bărbaţi ar fi aderat la un grup infracţional organizat, pe care l-ar fi sprijinit până la data de 23 noiembrie 2022 prin acţiuni de constrângere a clienţilor recalcitranţi, cu scopul de a-i determina să nu mai pătrundă în interiorul sălilor de jocuri de noroc, acţiuni ce ar fi fost desfăşurate împreună cu mai multe persoane.

Probatoriul a scos la iveală că la data de 25 mai 2022, seara, în timp ce se aflau în oraşul Bacău, în faţa unei săli de jocuri de noroc, la solicitarea angajaţilor acesteia, bănuiţii, folosind forţa fizică, ar fi constrâns o persoană să nu mai intre în sălile de jocuri de noroc.

Urmare a folosirii forţei fizice, persoana vătămată a avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

La percheziţii au fost găsite mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, cei doi fiind inţial reţinuţi, apoi puşi sub control judiciar.

În 23 noiembrie 2022, poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut 123 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, în dosarul constituirii unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizarea făptuitorului.

Începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de şantaj reprezentanţilor unor societăţi comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenţei în acest domeniu. De asemenea, prin folosirea unor metode similare şi întrebuinţarea de acte de violenţă, aceştia ar fi împiedicat anumiţi clienţi, care realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora. Totodată, ar fi interzis clienţilor care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracţional organizat şi ar fi recuperat de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.

13 persoane au fost atunci arestate preventiv, faţă de 3 a fost luată măsura arestului la domiciliu, 21 fiind plasate sub control judiciar. De asemenea, 5 persoane au fost reţinute.

COMUNICAT POLIȚIA ROMÂNĂ despre un alt dosar:

„La data de 17 martie 2023, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R. și ai I.P.J. Arad - Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București (4) și în județul Timiș (6).

Activitățile se desfățoară în vederea completării materialului probator într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională.

De asemenea, vor fi citați un număr de 15 martori, în vederea audierii și dispunerii măsurilor care se impun.

În cauză, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice  efectuează cercetări într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la activitățile infracționale desfășurate pe teritoriul României, de către un grup infracțional organizat al cărui membrii sunt cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale.

Activitatea infracțională s-ar fio derulat prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri, a unor cheltuieli justificate, sub forma unor câștiguri fictive la jocurile de noroc, care nu s-au derulat în realitate, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Institutului Național de Criminalistică și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală”.

Poker ilegal în Corbeanca

Un bărbat a fost dus la audieri în urma a două percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar privind organizarea de jocuri de noroc, fără autorizaţie. Bărbatul ar fi organizat jocuri de poker la locuinţa sa din Sectorul 1 al Capitalei, dar şi la o proprietate din judeţul Ilfov, taxa de participare fiind cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei. Partida ilegală de poker se juca în Corbeanca.

”În zilele de 15 şi 16 martie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc, în formă continuată”, transmite Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, în perioada martie 2022 - prezent, un bărbat ar fi organizat, în mod clandestin, jocuri de noroc cu cărţi de joc, pe diferite sume. Din cercetări, s-a stabilit că la aceste activităţi desfăşurate, atât la adresa sa din Sectorul 1, cât şi la o proprietate din judeţul Ilfov, ar fi participat mai multe persoane, de la care bănuitul ar fi pretins şi primit între 500 şi 1.500 de lei, pentru participare.

Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul, care organiza jocuri de poker, ar fi fost ridicat joi seară de la o adresă din Corbeanca, judeţul Ilfov.

În urma percheziţiilor din cursul zilelor de 15, respectiv, 16 martie a.c., au fost identificate şi ridicate mai multe seturi de jetoane care ar fi fost folosite pentru desfăşurarea jocurilor, precum şi aproximativ 50.000 de lei, 13.650 de euro şi 100 de dolari. Totodată, de la organizatorul jocurilor au mai fost ridicaţi 20.000 de lei şi 2.000 de euro.

Persoana în cauză a fost dusă la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunile de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc, în formă continuată.

Conținutul website-ului playresponsibly.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate articolele de pe acest site sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe playresponsibly.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor playresponsibly.ro, vă rugăm să ne contactaţi.