Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Momentele surprinzătoare nu lipsesc de la evenimentul Entertainment EXPO Arena - ediția a 14-a, programat în perioada 6-8 septembrie la Pavilionul B2 din incinta Romexpo, în care operatorii de jocuri de noroc prezintă aparate de ultimă generație.

Printre producătorii de păcănele care și-au expus marfa, în speranța că vor încheia contracte, s-a amestecat și un stand ocupat de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituție aflată în subordinea Guvernului României. De-a lungul timpului (expoziția se ține de peste un deceniu), ONJN nu a fost niciodată prezentă cu stand.

Practic, instituția statului a luat loc printre cei pe care trebuie să-i supravegheze, să-i controleze și, dacă este cazul, să-i sancționeze cu amenzi și mergând până la retragerea licențelor, unde este cazul. La standul ONJN au luat loc două doamne: Monica Pirujinschi și Diana Dorobanțu.

Este invocată incompetenția fostului președinte, Alin Teodor

Intern, în plină descindere declanșată ieri de Corpul de Control al Prim-ministrului la ONJN, lucrurile nu funcționează corespunzător la Oficiu.

Conducerea actuală este învinuită că a târât instituția într-un loc în care nu avea ce să caute. În posesia redacției a intrat un mail intern în care directorul general Tudor Simota îi scrie lui Mihail Pocora, vicepreședinte cu atribuțiuni de președinte la ONJN, precum și restul colegilor.

„Am aflat cu surprindere că ONJN-ul are stand la Entertainment Arena EXPO – Romexpo. Nu pot să nu mă întreb care este scoul acestui stand. Se pare că domnul Pocora a preluat în întregime agenda și comportamentul incompetent al lui Alin Teodor de promovare a imaginii personale. Solicit să mi se comunice care este scopul acestui stand, care sunt cheltuielile ocazionate de organizare și de unde sunt suportate, care este beneficiul accestei acțiuni”.

Contactat, Simota nici n-a confirmat, nici n-a infirmat mesajul, dar a venit cu alte întrebări suplimentare:

„Care e scopul acțiunii? De unde sunt banii? Cine plătește pentru stand? Dacă plătește altcineva, cine sponsorizează? Pentru că este o cheltuială inutilă, dacă o face ONJN. Dacă o face altcineva, sunt semne de întrebare. Un operator mi-a spus că s-a dus să ceară informații, dar i s-a răspuns să depună întrebările la Registratura ONJN”.

Explicația lui Pocora

Sosit miercuri după-amiază la Romexpo, președintele interimar al instituției - Mihail Pocora, însoțit de secretarul general Teodor Godeanu, a confirmat că ONJN a avut stand la Romexpo și a explicat motivul.

A trebuit să explicăm operatorilor noile schimbări de legislație”, a justificat Pocora pentru Playresponsibly, într-un dialog purtat ieri chiar în fața expoziției.

A fost contrat iute de Simota.

„Politica publică se face pe evidențe, statistici și analize. ONJN are drept de inițiativă legislativă, mai puțin pe Codul Fiscal, care revine ANAF și Ministerului de Finanțe. Așa că despre ce schimbări de legislație vorbește? ONJN se ocupă de ordonanțe și de norme speciale, acolo are competență.

Din punctul meu de vedere, ONJN nu avea ce să caute acolo. Care sunt obiectivele și care sunt rezultatele atinse? La expoziția respectivă sunt niște furnizori de echipamente care doresc să-și vândă marfa”, spune Simota.

Opoziția din ONJN, care contestă puternic competențele și priceperea actualilor șefi, susține că organizatorul târgului de la Romexpo face parte din fosta conducere a instituției (alcătuită din președinte Alin Teodor, vicepreședinte Mihail Pocora - venit mai târziu în gașcă, secretar general Teodor Godeanu și șeful de cabinet Dan Ghiță) și, umflându-și mușchii, a dorit să pună instituția la picioarele operatorilor.