Redacția Playresponsibly a solicitat de la IPJ Cluj informații despre câte controale și ce sancțiuni au fost aplicate ca urmare a verificărilor efectuate la agenția de pariuri sportive și păcănele King Games din Gherla, situată la adresa strada Libertății nr 3, o unitate reclamată de către clienți ca având probleme. Răspunsul instituției ne-a parvenit astăzi și îl publicăm mai jos.

Înainte însă, un scurt storic al cazului. Totul a pornit de la mesajul unui jucător care a reclamat că ar fi fost înșelat cu o sumă importantă de bani de către patronii agenției menționate.

După ce i s-ar fi dat întâlnire în afara agenției și ar fi fost pus să semneze o chitanță, respectivul client susține că patronul Alin Sergiu Rus i-a oferit mai puțini bani decât ar fi trebuit, în urma unui câștig la păcănele.

Tactica este una elaborată, spun sursele Playresponsiby, și funcționează cu succes, cu precădere printre francizații din provincie.

După ce păcălesc oamenii, tot patronii agențiilor sunt cei care depun plângeri penale, reclamând că, de fapt, ei sunt victimele, fiind șantajați de jucători! 

În fapt, oamenii își cer drepturile, putând dovedi cu înscrisuri că au fost înșelați. Astfel, jucătorii se trezesc și fără bani, și reclamați la Poliție.

Așa se face că, unii, speriați și deloc obișnuiți cu sălile de tribunal, chiar dacă au dreptatea în mână, renunță să mai lupte pentru sumele care li se cuvin.

Amenzi de 12.600 de lei acordate luna trecută

Atașăm punctul de vedere al autorităților, primit în format electronic:

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, formulate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la Compartimentul de Relaţii Publice cu numărul 108.2127/13.02.2024, vă comunicăm următoarele: 

       Menționăm că în cursul lunii februarie 2024 au fost derulate activități de verificare a modului de respectare a prevederilor legale la o sală de jocuri de noroc din municipiul Gherla, context în care au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 12.600 de lei. Sancțiunile contravenționale aplicate au reprezentat încălcări ale prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, H.G. nr.301/2012 și Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

       De asemenea, precizăm că în urma aspectelor transmise de dumneavoastră, respectiv raportat la situația de fapt descrisă în articol, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul inspectoratului au demarat verificări în cadrul unui dosar penal, urmând a fi stabilite toate împrejurările necesare soluționării cauzei”.

Citește și:

Grijă mare unde vă jucați banii: la Gherla, plățile se negociază pe capota mașinii. Reacția celui vizat