O situație halucinantă din punct de vedere juridic, de noaptea minții, circulă pe piața jocurilor de noroc, în războiul pe care compania americană BMM îl duce contra firmelor românești de metrologie. Nu este clar dacă este vorba despre un fake sau este o situație în care respectiva persoană a încălcat flagrant legea.

După ce ONJN le-a suspendat licența, la reclamațiile făcute de BMM, firmele românești și-au recuperat dreptul de a funcționa pe piață și, la rândul lor, i-au făcut plângeri la DNA celor care le-au dorit răul: Dan Ghiță, șef de cabinet al președintelui, precum și președintelui de la acea vreme, Alin Teodor. Despre Ghiță se știe că se află în solda celor de la BMM, ca și consilier, după ce le-a facilitat pătrunderea pe piața românească.

Pe portalul instanțelor, în dreptul reclamantului BMM Spain Testlans S.L. apare o persoană, jurista Daniela Hudelcu, funcționar public, ca reprezentând firma de peste Ocean în instanță.

hudelcu.jpg
hudelcu.jpg

Colac peste pupăză, este vorba despre un proces în care ONJN are calitatea de pârât, la un loc cu BBSC Communications Systems SRL, Regio Metro Cert SRL și cu Metron Serv SRL. Procesul a avut termen chiar ieri și a fost amânat pentru 21 martie.

Obiectul dosarului este anularea unui act admninistrativ, adică ridicarea licenței pentru cele 3 firme deja menționate, care, în viziunea americanilor, funcționează ilegal. BMM a inclus la pârâți și pe ONJN, deoarece instituția a decis să le redea licența celor 3 firme, după o suspedare a activității de câteva săptămâni.

Replica Danielei Hudelcu

Daniela Hudelcu, în prezent la Guvern, s-a apărat, într-un răspuns trimis Playresponsibly: „Nu am nicio legătură de nicio natură cu nicio firmă privată din România și nici din lume. Site-ul oficial (care prezintă cea mai mare credibilitate) al instanțelor este: portal.just.ro.

În speța respectivă, consultați site-ul Curții de Apel București - căutare dosare, accesând portal.just.ro și veți constata că numele meu nu este specificat, nici în calitate de reclamant și nici cel de pârât. Nici nu avea cum să fie specificat numele meu în acest dosar. Concluzie: imaginea furnizată reprezintă o contrafacere. Sper sa se finalizeze aici”. Pe portalul instanțelor nu se precizează, în dreptul acestui dosar, cine reprezintă companiile în proces.

Actuala conducere a ONJN spune că așa ceva nu este posibil, putând fi vorba despre o greșeală materială. „Doamna Hudelcu era angajată atunci la ONJN, nu putea reprezenta în instanță o companie privată care să fie în litigiu chiar cu ONJN. E absurd”, consideră Silviu Pocora, președintele interimar al Oficiului.

Rămâne certă fotografia care o apropie pe Daniela Hudelcu de omul BMM-ului, Dan Ghiță.

Playresponsibly a contactat, pe e-mail, și versiunea românească a BMM, pentru un punct de vedere. Îl vom consemna atunci când îl vom primi.

metroserv.jpg
metroserv.jpg