În septembrie 2022, consorțiul Emma Capital Group și-a făcut intrarea în forță pe piață românească a jocurilor de noroc, preluând pachetul majoritar la Get's Bet și la King Cluj.

Însă, odată cu ele, cehii au împrumutat și metehnele românești. Adică, funcționarea „la mica ciupeală”, cu fente la adresa clienților, mizând pe lipsa de implicare a autorităților.

Dacă la offline Cemarbet a fost deseori prinsă cu nereguli, asta pentru că raidurile Poliției au descoperit minori în agenții și au obligat Oficiu să ia măsuri, la online avem un tărâm virgin.

Verificările inspectorilor se fac doar când jucătorii reclamă câte o problemă de regulament. În rest, se doarme adânc în fotoliile de pe Calea Victoriei numărul 9.

Afară e vopsit gardul, înăuntru e Cemarbet. Și Sandu Ghețu

Explozia operatorilor din mediul online oferă destulă „muniție” pentru ONJN. Numai redacția a descoperit 3 case de pariuri relativ noi (ele ar putea fi mult mai multe, ascunse prin măruntaiele Internetului), dar care reprezintă doar o interfață pentru un brand puternic existent pe piață.

Care este rolul de a exista al acestor case de pariuri? Simplu: goana după o cotă de piață cât mai mare, astfel încât jucătorii, oriunde ar migra, să trimită banii pierduți la pariuri în același buzunar.

Playresponsibly a identificat operatori care au în spate leopardul. Gardul lor este vopsit în diverse culori. Portalurile cu pricina sunt Parigo, Riverbet și Smart-bet. Toate au, după perdea, gigantul Get's Bet, operat de firma SC Cemarbet SRL, unde cehii au devenit majoritari, iar omul de afaceri Sandu Ghețu a rămas minoritar.

Cum am aflat despre jonglerie? N-a fost deloc greu! Casele se dau singure de gol, având postate pe site regulamentul brandului-mamă. Legile și regulamentele în vigoare spun altceva.

Concret, impun fiecărei case de pariuri să funcționeze după un regulament propriu, aprobat de ONJN. Nu merge schema cu un regulament valabil pentru toate site-urile.

Să le luăm pe rând.

Parigo este operat de SC PARIGO BET SRL, cel puțin așa scrie alb pe negru în josul paginii.

parigobet.jpg
parigobet.jpg

Doar că la secțiunea regulament a fost încărcat un document pdf intitulat RegulamentCemarbet și logo-ul Get's Bet. Practic, brandul intrat în portofoliul Emma Capital a dublat conținutul plaformei pe un alt site (aceleași cote, oferte și regulament).

E înșelat consumatorul? ONJN ar trebui să răspundă!

Să luăm cazul unui client care nu dorește să mai aibă de-a face cu Get's Bet, poate chiar decide să se autosuspende de pe site, însă dă peste același operator, doar că vopsit în alte culori. Iar asta fără să fie avertizat cumva, în prealabil, de acest amănunt semnificativ.

 

parigoregulament.jpg
parigoregulament.jpg

În cazul RiverBet, cei de la Cemarbet SRL nu s-au mai obosit să ascundă aparențele. Nu este nevoie să scormonești până la regulament, ca să descoperi similitudinile deranjante.

Este suficient să râcâi puțin la zona de contact. Acolo, pe jucător îl întâmpină mailul agentii@getsbet.ro, care, lesne de înțeles, duce direct la Get's Bet.

riverbetcontact.jpg
riverbetcontact.jpg

Smart-Bet este un site aparent mai responsabil. Chiar dacă regulamentul este același precum la celelalte două platforme amintite, anume cel pus la dispoziție de Cemarbet pentru brandul pe care-l operează, Get's Bet, totuși, la contact găsim adresa de email office@smart-bet.ro și numărul de telefon 021 323 32 22.

Playresponsibly a cerut ieri lămuriri de la SC Cemarbet SRL legat de această situație, dar societatea cu capital majoritar ceh nu a răspuns. Așteptăm și punctul de vedere al ONJN.