Poliția din Catania (Italia) a raportat tează două cazuri legate de aparate de joc ilegale sechestrate (s-a lăsat cu amenzi totale de peste 230.000 de euro) și unul legat de curse de cai clandestine.

Autoritățile informează că, în cadrul unor verificări legate de viața de noapte a orașului, agenții „au efectuat investigații menite să frâneze fenomenul jocurilor de noroc și pariurilor clandestine și, în urma unei activități de informare investigativă, au descoperit o sală de jocuri ilegală.

Cu această ocazie, operatorii de poliție, după ce au efectuat o supraveghere, au reușit să pătrundă în clădirea, care ascundea de fapt o sală de jocuri ilegală, unde au fost găsite instalate 16 aparate de jocuri electronice care funcționau și 8 clienți care intenționau să joace.

În consecință, respectivele aparate electronice de jocuri de noroc au fost supuse sechestrului administrativ și împotriva persoanei răspunzătoare au fost emise 33 de procese verbale de contravenție pentru o sumă de 177.000 de euro”.

În cadrul verificărilor administrative specifice într-un chioșc-bar cu o agenție de pariuri adiacentă, echipajul de Poliție a pus sub sechestru administrativ trei dispozitive (calculatoare cu monitoare) folosite pentru funcționarea jocul de tip slot machine. Ăroprietarul s-a ales cu procese verbale de contravenție în valoare totală de 30.000 de euro.

Într-un alt bar, poliția a pus sub sechestru administrativ cinci aparate de joc fără autorizație. În acest caz, proprietarul afacerii a fost amendat cu 55.000 de euro.

Al treilea caz se referă la o serie de verificări efectuate de polițiștii din Catania pentru a constata și verifica prezența animalelor crescute ilegal în mediul urban.

În special, „ofițerii și-au concentrat acțiunea într-un labirint de străzi din cartier unde, ajungând la primele ore ale zorilor, au izolat mai întâi zona în care credeau că activitățile ilicite ar putea avea loc și, ulterior, au început mai multe percheziții, cu sprijinul personalului veterinar de la autoritatea sanitară provincială, în scopul constatării prezenței grajdurilor ilegale”.

Perchezițiile au implicat în special cinci grajduri, care s-au dovedit a fi complet ilegale, în interiorul cărora se aflau și atelaje (căruțe) folosite în mod normal pentru cursele clandestine, și au condus la sechestrarea a cinci cai ținuți în condiții igienico-sanitare foarte precare și fără microcip.

Prin urmare, animalele au fost supuse sechestrului și au fost încredințate unei instituții speciale.

În grajdurile în care condiţiile de igienă erau precare au fost găsite şi confiscate mai multe substanțe dopante care probabil erau folosite la cai pentru desfăşurarea curselor clandestine. Acest lucru a dus la o plângere pentru abuzul animalelor, precum și la câteva acuzații suplimentare de infracțiuni administrative, împotriva a trei persoane.

De asemenea, s-a constatat că unele străzi adiacente grajdurilor au fost închise cu mormane de gunoaie, amplasate cu scopul de a bloca accesul altora și împotriva unor eventuale controale. Datorită intervenției agenților Poliției de Stat și a Municipalității, grămezile au fost îndepărtate, iar drumurile au fost restituite locuitorilor cartierului.

Blitz-ul desfășurat a permis anchetatorilor să dobândească elemente importante de investigație care vizează identificarea responsabililor pentru cursa ilegală care a făcut obiectul unui videoclip care a fost difuzat în ultimele zile pe rețelele de socializare și de presă.