Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Toney, care a marcat 10 goluri în acest sezon, va putea continua, deocamdată, să joace, până la închiderea anchetei privind meciurile pe care ar fi pariat, direct sau prin terți. 

Federația engleză a adăugat alte 30 de meciuri, ducând totalul la 262, în dosarul său împotriva lui Ivan Toney, atacantul de la Brentford fiind acuzat că a încălcat regulile care împiedică jucătorii să parieze pe rezultatele meciului direct sau folosind alte persoane ca intermediari.

Cea mai mare parte a acuzațiilor împotriva lui Toney veniseră la începutul lunii noiembrie, exact când atacantul de 26 de ani era în discuție să prindă un loc în Qatar cu Anglia.

Toney a făcut cunoscut prin intermediul rețelelor de socializare că a cooperat cu federația, dar, conform presei britanice, ancheta deschisă împotriva lui pentru aceste încălcări comise între 2017 și 2021 l-ar fi costat locul în echipa Gareth Southgate, fiind pe locul 3 în clasamentul golgheterilor la zi, după Erling Haaland și Harry Kane.

„FA ne-a informat cu privire la noi acuzații împotriva lui Toney în legătură cu presupusele încălcări ale regulilor de pariuri”, a spus Brentford, într-un comunicat. „Vom continua discuțiile cu Ivan și avocații săi, dar nu vom comenta în continuare această problemă”.

FA, în conformitate cu procedura, i-a dat lui Toney termen până la 4 ianuarie să răspundă în scris la acuzații, care se referă la încălcări care au avut loc între 14 martie 2017 și 18 februarie 2019. La momentul respectiv, Toney juca în League One, al treilea eșealon englez, la Scunthorpe United, Wigan Athletic și la Peterborough United. S-a transferat la Brentford în 2020.

Dacă va fi găsit vinovat, Toney riscă o pedeapsă de la o amendă la suspendare, așa cum s-a întâmplat în decembrie 2020 cu Kieran Trippier, fundaș la Newcastle, care a fost apoi suspendat pentru 10 săptămâni.