Imaginea popularului fotbalist belgian Kevin De Bruyne a fost folosită de inteligența artificială pentru a promova un site ilegal de jocuri de noroc. Un operator de cazinou mobil difuzează în prezent un interviu fals cu Red Devil Kevin De Bruyne pentru a-și promova serviciile, tot pe piața belgiană.

Astfel, vedetele se trezesc la cheremul operatorilor neautorizați, fără acordul lor. Aceste companii abuzează de imaginea unor sportivi pentru a-și promova serviciile. În videoclipul cu pricina, Kevin De Bruyne explică faptul că recent a câștigat 100.000 de euro jucând pe Strategic Focus.

În videoclipul disponibil pe magazinul de aplicații și pe unele rețele de socializare, genialul fotbalist de la Manchester City este văzut explicând în engleză, în fața camerei, cât de mult îi place să se joace pe aplicația Strategic Focus, un operator de jocuri mobile cu sediul în Filipine.

Va fi trecut pe black list

În videoclip, fotbalistul subliniază că nu trebuie să te descurajezi după ce ai pierdut primele pariuri, ci că trebuie să ai răbdare pentru că norocul tău se va schimba în cele din urmă. El adaugă că recent a câștigat 100.000 de euro în acest fel, invitându-i pe alții să facă același lucru.

Problema este că acest interviu este un fals, după cum a confirmat Olivier Vrins - de la firma de avocatură Atfield, care reprezintă interesele fotbalistului. A fost creat folosind inteligența artificială (AI) prin lipirea interviurilor reale.

Această „campanie” este, din păcate, vizibilă pe piața belgiană, în special prin intermediul magazinului de aplicații. O piață în care, trebuie spus, site-ul de gaming Strategic Focus nu are autorizație/licență de funcționare.

Acest lucru a fost confirmat recent de Comisia pentru jocuri, autoritatea de reglementare care emite și gestionează licențele.

Rămâne de văzut dacă, din punct de vedere tehnic, este un site real sau o simplă aplicație: în primul caz, Comisia îl va include în lista sa neagră de site-uri ilegale; în al doilea caz, procedura nu prevede această posibilitate.