Legea nr. 326/28.11.2022 privind modificarea și completarea O.U.G. nr.77/2009, promulgată de președintele Klaus Iohannis la finalul anului trecut, le provoacă mari bătăi de cap celor care trebuie s-o aplice.

Lipsesc normele de aplicare, astfel că ONJN a decis să o modeleze după propriile nevoi, într-un stil neconvențional. Legea prevede emiterea unei Hotărâri de Guvern, în decurs de 30 de zile. Termenul a fost depășit, fără ca HG-ul respectiv să fie dat.

Totuși, ONJN a acceptat să licențieze mai departe, în baza unei declarații pe care operatorii economici o pot descărca de pe site-ul instituției publice. 

Legea nu prevede o astfel de procedură, la condițiile de autorizare. Practic, ONJN a adăugat la lege, golind-o astfel de conținut, apreciază specialiștii din piață.

anunt13dec
anunt13dec

„Având în vedere modificările legislative intervenite prin legea nr. 326/28.11.2022 privind modificarea și completarea O.U.G. nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, operatorii economici trebuie să facă dovada respecteră prevederilor legale prin completarea unei declarații conform moderlului anexat”, specifică o notă publicată pe 13 decembrie anul trecut pe site-ul ONJN.