Un alt pui de scandal mocnește la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție din subordinea Guvernului României.

Președintele interimar Mihail Pocora (dreapta în fotografia mare) a solicitat imperativ, la umbra controlului efectuat în instituție de Corpul de Control al prim-ministru, ca toți directorii generali din instituție, secretarul general, precum și toți directorii generali adjuncți să dețină certificate ORNISS, pentru a putea lucra cu documente.

Acest lucru a fost solicitat și șefilor celor șapte servicii teritoriale. La această solicitare, directorul general Tudor Simota (stânga în fotografia mare), cel care conduce Direcția de Supraveghere și Control, s-a opus vehement, considerând cerința ca fiind nefundamentată.

„Pocora face lucruri pe care nu le înțelege, doar crede că știe ce face. Nu-i înțeleg scopul și afectează dreptul la muncă. Eu am avut în trecut ORNISS la Ministerul Finanțelor și la ONJN”, a comentat Simota, aflat în contre permenente cu conducerea.

Următoarea mișcare a lui Simota față de această solicitare a fost să recomande subalternilor din teritoriu să nu completeze documentația aferentă. Sursele Playresponsibly susțin ca toți au concluzionat că această solicitare nu se justifică.

Certificatele ORNISS oferă accesul posesorilor la documentele clasificate dintr-o instituție publică.

Redacția va solicita lămuriri pe această speță de la Corpul de Control al prim-ministrului.