Nu s-a uscat cerneala de pe cererea de retragere a lui Cristinel Prelipcean și preluarea totală a puterii în firmă de către Dragoș-George Deaconescu, mișcare surprinsă AICI, că Pari Bet Total SRL își face un nedorit loc pe ordinea de zi a Comitetului de Supraveghere al ONJN.

Societatea din Pitești a fost citată în boxa acuzaților la ședința de astăzi pentru matrapazlâcuri găsite la două locații din Iași, respectiv la o agenție din satul Glodenii Gândului (comuna Țibănești), respectiv în satul Țibana (comuna Țibana).

Direcția Generală de Supraveghere și Control cere suspendarea definitivă a activității pentru cele două locații, după ce a găsit-o cu ilegalități. Oricum, respectivele agenții s-ar fi închis de la sine pe motiv că, fiind private de păcănele după data de 28 aprilie, nu mai sunt profitabile.

Controalele efectuate pe 25 mai, așadar după intrarea în vigoare a legii Simonis, cea care a scos păcănelele din sate și din comune, au dezvăluit că „la punctele de lucru verificate nu s-au identificat contractele de muncă ale angajaților care supraveghează exploatarea de jocuri de noroc de tipul pariuri în cotă fixă. Astfel, echipa de control a procedat la solicitarea prezentării acestora la o dată ulterioară.

La data de 05.06.2024 s-a prezentat la sediul ONJN Iași domnul Chițu Daniel-Andrei, în calitate de manager, fără a prezenta contractele individuale de muncă ale angajaților proprii, motivând că operarea jocurilor de noroc se făcea de către personalul SC CSK Great Win Slots SRL, organizator licențiat de jocuri de noroc de tip slot-machine, în baza contractelor de asociere în participațiune nr...”, se menționează la nota atașată la dosarul aflat pe masa Comitetului.

Cum operatorul de sloturi a plecat, firma de pariuri în cotă fixă a rămas descoperită. Astfel, Pari Bet Total s-a ales cu o amendă de 25.000 de lei, din care a achitat jumătate din minimum, respectiv 12.500 de lei, în termenul legal de 15 zile.

Pari Bet este cocoșată de amenzi și nu se știe cât mai rezistă, fiind practic în situația unui boxer care este numărat în picioare.

Societatea piteșteană a avut de achitat 315.000 de lei doar pentru perioada 29.03-2022-29.03.2023. În acest interval, companiei i-au fost aplicate 19 sancțiuni, după un număr uriaș de controale: 539.