Playresponsilbly revine, așa cum s-a angajat ieri, cu informații despre o altă firmă care iscă suspiciuni în domeniul atât de sulfuros al pariurilor sportive.

Se numește GSbet și ușor se poate confunda cu Get's Bet (nu vorbim de potlogării, ci doar la nivel fonetic, de nume, fiind vorba despre o ușoară aliterație).

GSbet nu operează altceva decât pariuri sportive, în acest moment. A lăsat baltă sloturi.

Informațiile noastre indică un număr de peste 800 de puncte de lucru azvârlite prin toată țara, în marea lor majoritate în zone rurale. Organizarea este pe profilul Total Bet și Power Bet.

Afacerea rulează sub două branduri, GS Bet și X Bet, lăsând în urmă firma de sloturi. Principiul folosit este simplu: deții un soft și închiriezi licenței contra unei taxe.

Mușterii vin, achită taxa și merg mai departe pe riscul lor, urmând să răspundă pentru câștigurile pe care le au de achitat jucătorilor.

Datele publice indică faptul că brandul este operat momentan de compania Smiley Software SRL, după ce, în perioada 2018-2020, a fost validă Allegria Betting SRL. Mugurii activității au prins viață cu o altă companie, GS Bet SRL (perioada 2005-2015).

smiley1
smiley1

 

allegria1
allegria1

gsbet1
gsbet1

De ce nu s-a mers cu o singură firmă înainte? Bilanțul contabil vorbește de la sine.

De vină erau datoriile acumulate, care în 2015 erau de 2.009.637 de lei (vezi tabelul de mai sus - de fapt, cuantumul debitelor depășește cifra de 2.000.000 de lei în fiecare din ultimii 4 ani dinaintea lichidării firmei). Administratorul firmei apare Sorin Gheorghe.

Nedumeriri au avut și autoritățile, prin 2019, când a fost declanșat un control sub bănuiala că afaceriștii cu sediul în Deva foloseau programe de calculator fără licență Microsoft.

Redacția a contactat GSbet pe mailul oficial, ieri după-amiază, dar nu am primit nimic înapoi. Reacția va consemna punctul de vedere.