UPDATE ORA 13.30.

Redacția a fost contactată telefonic, astăzi la prânz, de o persoană care s-a recomandat a fi Alin Sergiu Rus, afaceristul care nu apare oficial în acte, dar care conduce afacerea din Gherla la care face referire articolul de față.

Respectivul susține că este șantajat de către jucătorul al cărui caz este prezentat mai jos și care reclamă un rest de plată de 8.000 de lei.

Rus mai afirmă că n-a răspuns apelului nostru pe contul de Facebook King Games Gherla, când i-am oferit posibilitatea să-și spună punctul de vedere, pe motiv că firma are spart contul de social media.

El a trimis redacției chitanța în baza căreia susține că a făcut plata celor 10.200 de lei datorați lui RC. 

chitantamente.jpg.[1]
chitantamente.jpg.[1]

În continuare, RC susține că totul este o farsă de-a familiei Rus (el împreună cu soția) și că poate dovedi înșelăciunea.

Și folosește ca argument faptul că așa-zisa chitanță de mână este datată cu 2 decembrie, pe când întâlnirea în care a avut loc plata s-ar fi petrecut, de fapt, pe 3 decembrie.

////////////////////////////

CAZUL

Nu este o noutate că Playresponsibly militează pentru o piață corectă în domeniul jocurilor de noroc, una în care colcăie destule persoane dubioase. Este și motivul pentru care nu ratăm nicio ocazie să-i prezentăm pe operatorii mai puțin serioși, pe care clienții trebuie să-i ocolească.

Astăzi, redacția vine cu o poveste, care nu este deloc o poveste, ci o relatare detaliată și cât se poate de reală a unei situații pe care susține că a trăit-o un client, una decupată parcă dintr-un film cu mafioți.

S-a întâmplat în localitatea Gherla, în luna decembrie a anului trecut.

Avea de primit peste 10.000 de lei

Un client descrie cu lux de amănunte cum cei pe care i-a identificat ca fiind patronii agenției de pariuri în care a călcat pe 1 decembrie 2023 i-au dat întâlnire în afara locației în care a câștigat un premiu de peste 10.000 de lei.

Dar, în loc să primească banii cuveniți, clientul spune că i-a fost achitată doar o parte din câștig, la pachet cu câteva amenințări. Banii îi câștigaseră la păcănele.

Este motivul pentru care Playresponsibly insistă ca jucătorii să-și facă singuri un bine și să nu mai calce prin locații imunde. Să aleagă, atunci când decid să joace, operatori credibili. Asta și pentru că sunt slabe șanse ca, ulterior, ONJN și Poliția să le facă dreptate, când apar situațiile neplăcute.

Este cazul jucătorului care ne-a relatat pățania lui cu sala de jocuri din Gherla. Și cum, socotindu-se păcălit după interacțiunea cu patronii, a bătut în van la ușile instituțiilor statului, acolo unde, de multe ori, complicitatea autorităților locale cu operatorii acoperă mizeria, iar scopul celor de la ONJN este centrat să le ia banii pe taxe operatorilor, nicidecum să apere interesele persoanelor fizice.

Iată declarația asumată a jucătorului (un dependent de jocuri de noroc din Cluj care a mai apărut pe Playresponsibly - AICI detalii), pe care redacția a decis să-l protejeze, publicându-i doar inițialele. Clientul, auto-exlus din multe săli din Cluj, s-a refugiat la Gherla:

„În data de 1.12.2023 am fost în localitatea Gherla, am ajuns acolo la ora 13:42 (datele sunt fixe, deoarece folosesc istoricul GPS al telefonului), am intrat în sala de jocuri KING GAMES de pe strada Libertății nr. 3 (las poze și date de identificare mai precise mai jos):

De pe Google Maps, este strada Libertății, colț cu strada Avram Iancu. Am încercuit locația.

locatia.jpg
locatia.jpg

Poza de pe Google Street View cu locația exacta, de asemenea încercuită (sediu cu numele de brand King Games WINNER).

agentiegherla.jpg
agentiegherla.jpg


Am ajuns la locația respectivă aproximativ la ora 13:50, unde, ca și client de bună-credință, am început a paria la aparatele de tip slot machine. Într-o sesiune de joc de aproximativ 2h 30 min, am câștigat următoarele sume: 10.022,70 lei (am fost plătit pe loc în sala de joc), atașez poza și link-ul de pe profilul de social media al companiei cu nume de brand KING GAMES:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02d6GyJYvFiK3Em1iXPQ26y3ohuVetmsh4iCBghM43Zf3sqzpVSBPRrdjZZyXL7dvMl&id=100063761400220

cistig1.jpg
cistig1.jpg


Apoi, suma de aproximativ 5.600 lei (aici nu mai rețin exact cât a fost suma) și suma de 10.200 lei (atasez poza și link-ul pentru profilul de social media al companiei cu nume de
brand KING GAMES).

cistig2.jpg
cistig2.jpg


La această ultimă sumă, nu am fost plătit. Justificarea pe care am primit-o a fost lipsa fondurilor în locație, dar am primit promisiunea angajatei, Melania Cheța, că voi fi contactat de
conducerea firmei pentru restituirea sumei de bani (10.200 de lei).

Menționez că am fost rugat să semnez statul de plată, dar eu am refuzat până nu primesc banii și am rugat-o pe angajată să facă un contract în care să se stipuleze restul de bani care urmează să îmi fie returnat și să fie ștampilat cu ștampila firmei, dar a spus că nu are ștampila în locație.

hirtiesemnata1.jpg
hirtiesemnata1.jpg

Următoarea zi, 02.12.2023, i-am contactat pe aplicația Facebook Messenger, iar ei mi-au răspuns că sunt plecați din localitate și nu reușesc să se deplaseze spre Gherla mai repede și a rămas că ne vedem duminică, 03.12.2023.

discutii1.jpg
discutii1.jpg

În data de 03.12.2023, seara, m-am dus spre Gherla, unde urma să ne vedem, dar din discuțiile de pe Messenger mi-au modificat locul de întâlnire, din Gherla în Fizeșul Gherlii, iar
acolo m-au rugat să mut locația în sat la câteva case distanță. Când am ajuns cu mașina și am parcat în spatele lor, mașină neagră Mercedes, am coborât și m-am întâlnit cu o doamnă care a ieșit cu un teanc de bani în mână (părea a fi o sumă mare, 10.200 lei, am crezut) și cu un contract.

M-am dus la capota mașinii, unde m-a rugat să semnez cum că am primit suma de 10.200 de lei (am semnat un contract și un ștat de plată, un fel de chitanțier, cred că are și serie și număr). Aici, eu am greșit că am semnat fără să primesc banii, dar văzând banii la dânsa în mână am crezut că totul va decurge conform înțelegerii. După ce am semnat, doamna a intrat în mașină, a lasat contractul și o parte din bani, iar când a ieșit mi-a înmânat suma de 1.000 de lei în bancnote de 10 lei și pe un ton nervos m-a întrebat cine m-a trimis la ei în locație și că ei au informații că eu am fraudat sistemul de joc.

kinggherla
kinggherla

Ionela Rus, soția patronului, despre care jucătorul spune că i-a dat 1.000 de lei în bancnote de 10 lei    FOTO: Agenda telefonică a lui RC

După câteva secunde de discuții, a ieșit un domn (bănuiesc că este soțul dânsei) și cu presiune a început să îmi spună aceleași lucruri, că am fraudat sistemul de joc, că el cunoaște
șmecheri în Cluj și foarte mulți avocați. Domnul mi-a spus că știe că fac parte dintr-o grupare infracțională din Cluj-Napoca care fac fraude în cazinourile din orașe. După ce le-am explicat că nu am nicio legătură și câștigul meu este real, i-am amenințat că fac plângere la Poliție și la ONJN, mi-au mai dat suma de 1000 de lei.

Discuția conflictuală s-a ameliorat când le-am spus de plângere. După mai multe minute de discuții în contradictoriu, a spus că îmi va da o sumă de bani, nu suma de 8.200 de lei, ci o altă sumă, de aproximativ 4.000-5.000 (din câte rețin), doar dacă o să reiasă din investigațiile pe care le fac ei asupra mea. Și a explicat că nu o primesc suma întreagă, deoarece el îmi va impozita fiecare câștig din sesiunea de joc (ex, am câștigat la o pariere de 50 de lei suma de 100, el îmi va face calculul și va impozita acei 100 de lei, chiar dacă eu i-am pierdut după 10 secunde).

A spus că este o lacună în lege și el vrea să o exploateze. Discuția se purta în lateralul mașinii lor, la un moment dat ne-am mutat în spatele mașinii lui timp de câteva minute, apoi am rămas înțeleși că mă va suna să îmi dea banii (suma de 4000-5000) în 5.12.2023.

sotigherla
sotigherla

Ionela Rus și soțul său, Alin Sergiu Rus, care nu apare în acte ca și patron, dar se comportă ca și cum este cel care deține frâiele agenției. Ambii s-au întâlnit cu clientul reclamant în afara sălii de jocuri   //   FOTO: Facebook

somatie
somatie

Alin Sergiu Rus era somat de Fisc în decembrie 2023

Când am ajuns acasă, fiind speriat și simțindu-mă înșelat și prostit că am semnat și nu am primit banii, am făcut o declarație exact ca asta, dar am scris că au fost filmați și înregistrați cu camera mașinii mele. Cu asta am încercat să îi sperii și să se gândească la faptul că au fost filmați când au făcut înșelăciunea și să îi fac să îmi dea toți banii.

Text de pe Messenger în care mă tot mută de la o locație la alta: 

discutii2.jpg
discutii2.jpg

discutie3.jpg
discutie3.jpg

Textul în care le-am trimis declarația pe care am pregătit-o la Poliție (în care era menționat că aveam cameră video), voiam să scot o dovadă că nu am primit toți banii!

discutie4.jpg
discutie4.jpg

discutie5.jpg
discutie5.jpg

În data de 05.12.2023, când i-am contactat pentru restul de bani, le-am spus că doresc toți banii, exact ca și în sesizarea de sus, și că nu accept niciun compromis. Menționez că îmi este frică să mă mai văd cu ei, aș fi dorit să îmi pună banii pe cont sau dacă ne vedem, să ne vedem în față la o secție de Poliție unde aș fi în siguranță, dacă ar încerca să facă ceva. După ce s-a lăudat că el cunoaște toți interlopii, că are oameni în sistem bine înfipți, nu am încredere să mă mai văd cu ei.

discutie6.jpg
discutie6.jpg

discutie7.jpg
discutie7.jpg

discutie8.jpg
discutie8.jpg


Aici se încheie conversația pe Facebook, am fost blocat, dar conversația am salvat-o și o am și în istoricul telefonului. Ca și dovadă, când am semnat am greșit, dar dacă luam banii, toți cei 10.200 de lei, aceste discuții nu își mai aveau rostul. Reiese din discuțiile ulterioare că eu nu am primit toți banii. Se poate verifica în chitanțierul lor că am semnat că am primit, dar de fapt eu nu i-am primit toți. Am fost înșelat!

Din informatiile pe care le-am identificat, cele două persoane cu care m-am întâlnit sunt administratori sau au legătură cu firma MENTENANCE ELECTRONIC SRL, CUI: 35542993, J12/380/2016 Am această informație de pe Google, acolo le-am introdus numărul de telefon.

Am pretenția de la dânșii să îmi restituie suma restantă, de 8.200 de lei, în contul bancar, deoarece îmi este frică să mă văd cu ei”.

ONJN l-a trimis la Poliție

Ardeleanul și-a căutat, ulterior, dreptatea la ONJN. De la instituție a venit un răspuns care exonerează de orice vină King Games Gherla, dar îl sfătuiește prietenește pe jucător să se adreseze Poliției.

Ceea ce RC oricum făcuse. Dosarul penal este pe masa Parchetului, iar plângerea a fost înregistrată de Poliția Economică și a primit numărul 526/861.

Însă, la telefon, o doamnă de la Oficiu i-ar mai dat un pont lui RC. Conform jucătorului, aceasta i-a transmis că, dacă-l încălzește cu ceva, pe adresa operatorului mai există plângeri precum ale lui, fiind vizată agenția situață pe strada Libertății numărul 3, unde Digital Slots Club SRL exploatează 12 păcănele.

Dar, nefiind organ de anchetă și de urmărire penale, Oficiul se limitează să înregistreze astfel de plângeri, iar munca grea trebuie s-o facă agenții de Poliție.

raspunsonjngherla
raspunsonjngherla

Urmând răspunsul de la ONJN, redacția a căutat firma Digital Slots Club SRL. Am găsit o companie cu peste 562 de puncte de lucru, cu sediul în Craiova, administrată de Dumitru Mihalache. Iar un punct de lucru, temporar, se află chiar pe stada Libertății numărul 3 din Gherla (din 26.06. 2023 și până în 26.06.2028). Și cu un număr de 19 procese în instanță.

digital
digital

dosaredigital
dosaredigital

cifradigital
cifradigital

punctlucru
punctlucru

Redacția a căutat, de asemenea, și firma Mentenace Electronic SRL, indicată de RC, care și-a făcut propria anchetă, ca aparținând soților Rus, după numărul de telefon. Am găsit o droaie de procese pe rol, mai vechi sau mai noi (9 la număr).

mente4
mente4

mente3
mente3

 

gherladosar.jpg
gherladosar.jpg

mentenance5
mentenance5

Firma are profit negativ din 2018 încoace. Administrator este trecută Lucreția Rus și are ca obiect de activitate „bâlciuri și parcuri de distracție”, cu codul CAEN 9321. 

mente1.jpg
mente1.jpg

mente2.jpg
mente2.jpg

Playreponsibly a trimis un set de întrebări pe chatul de Facebook al King Games Gherla. Un responsabil al domeniului a dat cu seen, dar nu s-a încumetat să răspundă.

seekimg.jpg
seekimg.jpg

 

Redacția a întrebat și IPJ Cluj câte controale a dispus la agenția din Gherla. Așteptăm răspunsul autorităților.