Situațiile conflictuale se țin lanț la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Dispărut o vreme din prim-plan, directorul Tudor Simota a revenit în actualitate fără voia lui.

Fotografia lui Simota, director general fără atribuțiuni în cadrul Direcției de Supraveghere și Control din ONJN, a fost publicată pe un site de dating. Pe portalul anunturi66.ro, poza funcționarului public este însoțită de mesajul „Caut parteneră în tot”.

Mesajul din zona de Matrimoniale, secțiunea Bărbați Singuri, a fost postat luni, ora 20:10, și descrie în detaliu date personale aparținându-i lui Simota, inclusiv numărul de telefon și emailul de serviciu.

Simota crede că este mâna unei persoane din interiorul Oficiului. Câțiva se tem că directorul și-a putea recăpăta funcția „plină”, după ce a fost retrogradat de reorganizarea pusă la cale de fostul „interimar”, Mihail-Silviu Pocora, cu complicitatea unui control de la Finanțe.

Fosta conducere a fost puternic pusă la zid de Simota („șobolănesc în instituție”), acuzațiile de nepricere și rea-voință fiind făcute public, cu toată forța. Oficialul pretinde că mesajul actual este o tentativă de kompromat dictată la adresa sa. 

„Atâta pot ei! Astea sunt metode de anii '90. Mai mult se tem. Că despre deranj, nu sunt motive. Am stat cuminte, în birou. Nu am făcut nimic rău. Cum ziceam, ăsta e nivelul. Aceștia sunt „demnitarii” statului român... Eu îl ignor. Omul care a făcut-o este o moluscă.

„Este cineva din instituție”

Le este frică de faptul că o să mă întorc pe post. Și încearcă, spun eu, să mă discrediteze. Azi (n.r. - ieri) am avut termen la suspendarea ordinului de președinte, care a rămas în pronunțare. Cred că de aia fac așa. Eu îmi iau în continuare banii de director”, spune Simota, contactat de redacție.

„Repet, nu cred că este o farsă. Cred că e intenție de discreditare. După descriere, e clar că este cineva din instituție. Dacă era doar poza, atunci putea fi farsă. Dar, lângă poză este numărul meu de telefon.

Iar descrierea este clar o intenție de discreditare. Au pus pentru confirmare mailul meu de serviciu. Am să vorbesc, să văd dacă fac plângere. Pot să îi găsească după IP. Nu cred că sunt așa deștepți încât să facă postare de pe vreun proxy. 

Singurii care pot cerceta cazul sunt cei de la Protecția Datelor cu Caracter Personal. Dar, la cum îi cunosc pe unii de acolo… Chiar nu sunt supărat, că nu am de ce. Încă o dată, se vede cât pot! Că la nivel de instituție, am văzut că a dat competența pe dinafară la toți!”, a mai comentat Simota pentru Playresponsibly.