Ziarul La Verità dezvăluie existența unui dosar privind combaterea spălării banilor care îl are ca subiect pe fostul mare fotbalist italian Francesco Totti, 46 de ani, care a reprezentat mai multe casele de jocuri de noroc.

Simbolul echipei AS Roma, coleg cu Cristi Chivu și cu Bogdan Lobonț la gruparea din Cetatea Eternă, aflat în proces de divorț cu fosta soție, Ilary Blasi, ar fi prins în ofsaid la poker.

Este vorba despre poker online și cazinouri, la mijloc fiind fluxuri financiare către unele cazinouri din Monte Carlo și Las Vegas, dezvăluie ancheta ziarului La Verità, preluată de principalele ziare generaliste. Statul vrea să se asigure că ceasurile Rolex și genți Louis Vuitton, pe care cei doi le împart acum la divorț, nu vor scăpa de un eventual sechestru.

Pasiunea pentru jocul de poker (nu pariurile, care au fost întotdeauna interzise fotbaliștilor din Serie A) nu a fost niciodată un mister pentru fostul căpitan. El a fost unul dintre primii sportivi care au făcut reclamă la sălile de poker „dot it”, care între 2009 și 2010 au acoperit jucătorii și VIP-urile cu aur, în schimbul promovării și lansării turneelor.

A luat un milion de dolari de la PartyPoker

Totti a semnat un contract de un milion de dolari cu PartyPoker, jucând adesea gratuit la turnee sub brandul lui, „Totti10”. Pasiunea pentru jocul de cărți este veche, având mai multe episoade, de-a lungul carierei.

Biografia scrisă cu Paolo Condò povestește despre blitz-urile antrenorului Luciano Spalletti, actual tehnician la Napoli, de a-l „smulge” pe Totti și pe alți colegi de la joc, în cantonamente, înaintea meciurilor, care îl țineau treaz pe mijlocaș, în loc să se odihnească.

Iar Francesco nu a făcut un secret din asta. Într-un interviu cu mulți ani în urmă, el preciza că „pokerul antrenează abilitățile mentale. Deseori, joc un joc când sunt în cantonament cu colegii mei: mă relaxează foarte mult. Mai mult decât un joc, este un sport pentru creier. Există multă strategie în poker, de aceea îmi place”.

Totti a jucat de obicei cu „Philippe Mexes, Jérémy Menez și cu Marco Cassetti”. Totti juca de trei ori pe săptămână și, de asemenea, online. 

Nu doar Totti a jonglat cu cărțile la poker. Ronaldo the Phenomenon, Neymar Jr, Gerard Piqué la WSOP, Christian Vieri la Campione d'Italia, Gigi Buffon la prezentarea PokerStars, Arturo Of Napoli într-o Snai Cup și mulți alții s-au intersectat cu pokerul.