Operatorul de pariuri Fortuna Entertainment Group (FEG) este cap de listă la ședința Comitetul de Supraveghere din cadrul ONJN, inclusiv marți, 25 aprilie, arată documentele intrate în posesia redacției.

Notele inspectorilor de control din ONJN către „Guvernul” instituției abundă pe ordinea de zi și indică debandada din curtea consorțiului ceh, sponsor al echipei naționale de fotbal a României.

Atât Fortuna, cât și „sora” ei, Casa Pariurilor, se află pe lista neagră a autorităților, cu propunere de suspendare a activității de până la 6 luni.

Dacă, în trecut, în vizor a fost luată Hattrick PSK, compania pe care Casa Pariurilor o folosește pentru a opera jocurile de noroc la distanță (online), acum, la orizont apare Hattrick Bet SRL, adică pariurile în cotă fixă.

hattrickminora
hattrickminora

La o unitate din Vrancea, operatorul a permis accesul unei tinere care avea 17 ani, după cum au consemnat inspectorii, asta după ce polițiștii din Cotești și-au făcut treaba și au aplicat amenzi contravenționale.

Incidentul a avut loc în luna martie a acestui an.

FEG.jpg
FEG.jpg

Minorii joacă în voie la FEG

Sunt vizate, de altfel, toate firmele FEG, online și terestre. Ne referim la Slot Arena SRL, pe care FEG operează păcănele, și la Bet Active Concept SRL, pe care Fortuna operează agențiile de pariuri terestre în cotă fixă.

Neregulile găsite se referă la pătrunderea minorilor în agenții. Amenzile de zeci de mii de lei nu îl afectează prea tare pe operator, care le achită cu voioșie și fără să comenteze.

arenaaa
arenaaa

active
active

În mod normal, fiind vorba despre același brand, FEG ar trebui sancționată dur, poate chiar cu ridicarea licenței de funcționare. ONJN ezită însă să-i aplice pedepse aspre.

Explicația oficială este că, la off-line, agențiile în care se găsesc nereguli sunt mereu altele. Doar că firma care le comite este una singură.

FEG n-are probleme doar cu autoritățile, ci este îngropată și în procese civile cu jucătorii - AICI, câteva exemple culese de pe portalul instanțelor.