Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Reglare de conturi pe piața omologării păcănelelor. Nu se văd pistoalele, însă scopul și efectele sunt aceleași: moartea dușmanului, eliminarea lui de pe piață.

Firma de metrologic Metron, care deține o cotă de piață de 15-20%, a fost scoasă din joc, pentru o perioadă suficientă cât lumea s-o ocolească de acum încolo.

Compania deținută de Lili Temelie și care-l are director pe Cătălin Popescu nu și-ar fi respectat obligațiile față de un beneficiar și a primit o amendă de 50.000 de lei și, totodată, i s-a suspendat licența pentru o săptămână.

Partea lovită de sancțiuni susține că nu merită dubla sancțiune, iar amenda nu poate fi însoțită de o ridicare a licenței de funcționare.

Firmele de metrologie își dau la gioale folosindu-se de ONJN, care joacă rol de arbitru. Este un meci etern între americanii de la BMM și firme neaoșe, care se ocupă cu omologarea aparatelor, o piață de 6.000.000 de euro pe an.

Strategia de la Londra

Totul s-ar fi pus la cale departe de țară. Președintele interimar al ONJN, Silviu Pocora, ar fi primit promisiuni că își securizează postul, urmând să devină „plin”, dacă va face ceea ce trebuie.

Iar lui „Il Interimare”, marcaj la Londra i-a făcut un fost șef de cabinet al precedentului președinte ONJN Alin Teodor, încă ancorat în jocurile de putere din instituție.

Cu plângeri penale pe cap venite din partea rivalilor, acesta este un fost colaborator al liderului de piață BMM, anterior având în trecut o colaborare și cu Remus Voinea, de la REGIO, firmă românească rivală americanilor. Deci, un cunoscător al pieței și al domeniului.

Începutul a însemnat un mail anonim primit de ONJN, care a dispus un control cu dedicație la o sală de jocuri. La o locație din Târgoviște s-au prezentat angajați ONJN și oameni de la Poliție.

S-a constatat neconformitatea unui aparat de tip slot machine. Beneficiarul a solicitat de la firma cu care avea contract de mentenanță metrologică, Metron, ca aparatul să fie reparat și repus în funcțiune.

Rivalii se bucură

După două săptămâni, oficialii au revenit și au constatat că firma cu care operatorul avea contract, Metron, nu și-a îndeplinit misiunea. Compania a trimis documentele, dar indexul aparatului apărea nemișcat.

S-a consatat că nu s-au efectuat certificarea, situație în care Metron a primit și suspendarea licenței, dar și amendă. După o „rețetă” identică ar lucra și Metrologia de Stat, mufată la aparatele din Loteriile Naționale, dar pe ONJN n-o lasă inima să deranjeze o instituție de stat.

Rivalii spun că Metron merită ce i se întâmplă. A stricat piața, coborând prețurile tocmai pentru că trimite documentele fără a și executa lucrările, având astfel costuri reduse, mult sub cele practicate de ceilalți de pe piață.

Lovitura practicată de ONJN are darul să sperie firmele potențiale dispuse să facă afaceri cu Metron. Șocul financiar de moment nu este semnificativ (reglarea unui aparat costă doar 80 de lei), ci unul de imagine, pe termen lung.

Playresponsibly l-a contactat pe Lili Temelie, patronul Metron. Omul de afaceri a evitat răspunsurile. Nici avocatul său n-a lămurit situația, promițând un răspuns abia săptămâna viitoare, momentan fiind în concediu.

Cotele din piața de metrologie în România: cum se împart banii între firme

BMM - 40%

REGIO - 20%

Metron - 20%

BBSC - 10%

Metrologia de Stat - 10%