Un tânăr în vârstă de 19 ani și-a dat foc, marți dimineață, cu puțin timp înainte de ora 09:00, lângă Liceul Economic din Râmnicu Vâlcea, aflat în apropierea unei săli de jocuri de noroc.

Momentul șocant a fost surprins de două camere de supraveghere din zonă, iar evenimentul a fost imediat legat de domeniul pariurilor sportive, pe principiul defect: „Nu lăsa adevărul să strice o știre bună”.

Playresponsibly a mers pe firul cazului și a aflat că polițiștii au verificat în seara zilei respective toate casele de pariuri din zonă și n-au găsit vreo urmă a faptului că jocurile de noroc l-au ruinat, împingându-l la gestul disperat.

Se pare că o ceartă în familie ar fi fost, mai degrabă, mobilul care să fi provocat nenorocirea. Tânărul ar fi lăsat în urmă un bilet pe care scria „Pentru că nu ai încredere în mine, mă sinucid”, adresat, se pare, unui membru al familiei.

Tânărul a murit după ce şi-a dat foc în dreptul casei de pariuri care se află la parterul blocului în care locuia.

Familia susține că avea doar viciul fumatului

El și-ar fi luat viața după ce ar fi pierdut 3.000 de lei la păcănele, spunea versiunea inițială, care însă nu se confirmă. În plus, gestul lui este comis înainte de ora 10.00, când se deschid, în mod normal, casele de pariuri.

O altă versiune vehiculată este că, după ce și-a depus CV-ul la mai multe companii, nu i s-a oferit un loc de muncă potrivit calificării sale, mecanic auto.

Situație confirmată de familia tânărului care precizează că, în afară de fumat, Alexandru nu avea alt viciu. Familia exclude, în mod categoric, dependența de jocurile de noroc. 

Mai deranjant este faptul că în imagini apar două persoane care sunt preocupate să facă fotografii, lăsându-l pe tânăr să agonizeze, în loc să intervină pentru a încerca să îl salveze.

Cu puțin timp înainte, tânărul a mers la o benzinărie din Râmnicu Vâlcea, de unde a cumpărat 1,5 litri de benzină. Apoi, s-a întors în faţa liceului, s-a stropit cu benzină şi s-a autoincendiat. 

Poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au deschis o anchetă în acest caz şi au refăcut traseul tânărului, cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din oraş.