Playresponsibly vă ține la curent cu derularea evenimentelor din incinta Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, teritoriul unor lupte subterane, dar și la vedere.

La sediul din Calea Victoriei numărul 9, tensiunea este în creștere între președintele interimar Silviu Pocora și directorul Tudor Simota, conflict deschis despre care redacția a tot scris că ține instituția blocată.

Martori oculari povestesc că astăzi, în jurul prânzului, cu puțin timp înainte de terminarea săptămânii de lucru, Simota a dat să intre în biroul președintelui, unde Pocora tocmai primea raportul de la Corpul de Control al Ministerului de Finanțe.

Controlul MF vizează activitatea întregii instituții, însă este centrat pe Simota. Supărat că a fost ținut pe hol, la secretariat, Simota l-a provocat verbal pe Pocora, scrâșnetul de dinți al celor doi auzindu-se până în Piața Victoriei.

„Nu comentez” vs „Cereți imaginile”

La un moment dat, s-a solicitat intervenția pazei și arbitrajul Poliției, pentru a potoli spiritele extrem de încinse.

Contactat telefonic, Silviu Pocora n-a dorit să comenteze „o chestiune de bucătărie internă. N-am ce să comentez pe problema asta. Nu vreau să comentez, las organele abilitate să își facă treaba pe care o au de făcut”.

Tudor Simota n-a răspuns inițial apelului redacției. Dar și-a spus punctul de vedere câteva ore mai târziu: „E foarte simplu. Puteți face cerere, există o cameră video în secretariat, căci acolo s-a întâmplat totul, și puteți vedea pe imagini ce a fost”.

La ONJN au loc, în paralel, mai multe controale, unele periodice, la termen, cum este cel al Curții de Conturi, dar și unele care durează și de mai bine de 5 ani, precum cele efectuate de Corpul de Control al Guvernului și de Corpul de Control al Ministerului de Finanțe.