Reorganizarea care a urmat controlui efectuat de Ministerul Finanțelor la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a avut ca miză tragerea pe dreapta a lui Tudor Simota, director în cadrul Direcției de Supraveghere și Control.

Noua organigramă l-a aruncat pe Simota dintr-un post de conducere pe o funcție simplă de execuție, cea de inspector. Potrivit informațiilor obținute de Playresponsibly, Simota ar urma să i se supună noului șef, Mihai George Rovența.

Vine de la salariu mare

Rovența știe unde vine. A avut legături cu ONJN, unde a fost în trecut șef serviciu control. Iar acum a revenit pe o funcție similară, din care s-a autosuspendat pentru o perioadă de doi ani.

Rovența a fost unul dintre oamenii apropiați de Simota, dar a plecat din instituție în relații conflictuale. Până în acest moment, a activat la Transelectrica, unde avea o viață pe care o vânează orice bugetar: salariu mai mare și răspundere mai mică.

Acum, Rovența este prieten cu Pocora și, spun cunoscătorii, are cam același profil cu vicepreședintele cu atribuții de președinte.

AICI, declarația de avere pe care Rovența o avea în 2018.

Transfer de la Transelectrica, unde a fost reclamat că punea întrebări care vizau viața personală

Numele lui Rovența apare într-un serial de la Transelectrica. Un director al acestei instituții a sesizat Consiliul de Supraveghere și Consiliul pe probleme de integritate al companiei, după ce presa a publicat primele de circa 300.000 de euro de care au beneficiat 456 de salariați.

Cătălin Sava era director al Unității management integrat, comercial-achiziții (UMICA) din cadrul Transelectrica și s-a constituit ca avertizor de integritate în acest caz. După nici două săptămâni, directorul a aflat că i se desființează postul, singura cale prin care conducerea Transelectrica poate scăpa de un angajat incomod.

Acum apare în poveste și numele lui Rovența. Valeriu Mihnea Cercea, manager al Departamentului Contencios, i-a trimis o sesizare directorului general al Transelectrica, Gabriel Andronache, în care relatează că în prima zi de serviciu după întoarcerea din concediul medical a fost interogat de controlorul George Mihai Rovența, în baza unui ordin de serviciu prin care „directoratul a stabilit să se efectueze verificări cu privire la modul în care au ajuns informații în presă la data de 28.12.2022, în legătură cu primele acordate de angajator”.

Directorul de la Transelectrica susține în sesizarea sa că doi colegi de serviciu, George Rovența și Ecaterina Stroe, i-au adresat întrebări, unele care priveau chiar viața personală, cu scopul de a afla cum s-au scurs informațiile despre prime spre presă, scrie presshub.ro.

Bloc pe Calea Moșilor

O investigație demarată de cetateanul.net arăta în octombrie 2017 că George Mihai Roventa avea și năzuințe imobiliare.

Pe atunci unul dintre șefii de servicii din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), el a primit aprobarea Consiliului Local Sector 2 pentru planul urbanistic de detaliu pentru a ridica un bloc amplasat în Capitală, în zona Calea Moșilor.

Rovența era la ONJN din 2014, an când a fost numit șef serviciu Serviciul Control Sloturi, Jocuri loto, Jocuri On-line şi Pariuri. Instituția luase ființă un an mai devreme.