Redația Playresponsibly a pus mâna pe viitoarea organigramă a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, structură rezultată ca urmare a controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Finanțelor, care a găsit nereguli în instituție.

Nota de fundamentare reieșită după asaltul inspectorilor indică fără echivoc necesitatea unei organizări care se dorește adaptată vremurilor actuale (AICI, detalii).

Reorganizarea a însemnat o comasare de direcții, fapt care i-a determinat pe unii să se salveze (AICI, detalii).

Au dispărut entități ivite încă de la înființarea ONJN, acum 10 ani, și apar birouri noi, precum este Compartimentul Informații clasificate. Până acum, „compartimentele” nu existau în organigrama instituției, iar „plantarea” lor vrea să însemne ruperea de trecut.

Superofertă: 3 într-unul

Nu este un secret că scopul controlului a fost să elimine de la vârf persoanele guralive, care contestă priceperea șefilor, iar principalul vizat a fost directorul Tudor Simota, căruia i-a fost „topită” direcția pe care o conducea.

Marea noutate din organigramă este apariția unei direcții noi. Se numește Direcția Generală de Control, Monitorizare, Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, formată din contopirea Direcției Generale de Supraveghere și Control - condusă de Tudor Simota și din Direcția Generală de Informatizare și Monitorizare Jocuri de Noroc - condusă de Sebastian Ionescu. De cele două a fost „lipit” a fost un domeniu fără legătură cu latura tehnică a jocuri de noroc, ci care treabă cu zona economică: spălarea banilor.

Așadar, dintr-o lovitură, Simota și Ionescu, marii „dușmani de clasă” ai actualei conduceri, au fost băgați în aceeași oală și, probabil, vor avea un șef venit din exterior, pentru a fi forțați să plece din ONJN.

Vă prezentăm mai jos, pentru comparație, vechea și noua organigramă de pe Calea Victoriei numărul 9.

NOUL ONJN

 

onjnconducere1.jpg
onjnconducere1.jpg

VECHIUL ONJN

onjnconducere2.jpg
onjnconducere2.jpg