Loteria România, aniversând o cifră deloc rotundă de existență, 117 ani, se pregătește a pregătit un tun de proporții. Peste noapte, Loteria a schimbat logo-ul, pe care s-a plătit suma de 50.000 de euro (AICI, detalii), dar ghemul combinațiilor abia acum se desface.

Semnarea contractului a fost sărbătorită printr-o petrecere la hotelul Athénée Palace din București. Playresponsibly a pus mâna pe suma cheltuită pentru chermeză: 198.600 lei plus TVA, numărul contractului fiind 204/07.09.2023.

„După ce au mânărit chestia aia căreia îi zic logo, pe care au luat-o cu 2,90 euro de pe Internet și au vândut-o cu 50.000 de euro, cei de la Loterie au făcut petrecere la hotelul lui Copos (n.r. - implicat în trecut în afaceri profitabile cu Loteria, combinații care i-au adus un dosar la DNA). Au plătit aproape 40.000 de euro pentru petrecerea de lansare a brandului.

Dar asta nu e tot și nu este cel mai relevant. Vor trebui să rebrenduiască peste 2.000 de agenții ale Loteriei. O rebrenduire pentru o singură agenție costă 5.000 de euro. Înmulțit cu 2.000 de agenții, iese 10 milioane de euro. Aici e șmecheria. Vor fi 10.000.000 de euro care vor fi sustrași, nu 50.000 de euro, cum a sesizat presa”, spune un personaj din industrie.

Ministrul Oprea trimite Corpul de Control. A fost șeful acestei autorități la petrecere?

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a mirosit ceva, dar nu e clar ce anume. Ministrul Ştefan Radu Oprea, afirmă că va trimite Corpul de Control pentru a face verificări la Loteria Română cu privire la achiziţia noului logo al instituţiei. Loteria se află sub umbrela acestui minister, spre deosebire de ONJN, care răspunde în fața Ministerului Finanțelor.

Declaraţia a fost făcută după ce în spaţiul public au apărut controverse legate de suma mare plătită unei agenţii de publicitate, pentru un logo care seamănă izbitor cu o imagine ce poate fi cumpărată cu câţiva euro de pe o platformă de profil.

Prezent, miercuri, la Ploieşti, la un eveniment organizat de unul dintre marii investitori din România, ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că va exista un control la Loteria Română, după apariţia unor controverse privind preţul de achiziţie al noului logo pentru Loterie, scrie news.ro.

Surse din piață susțin că Romeo Șerban, șeful Corpului de Control al Ministrului Economiei, a fost la petrecerea de lansare a logo-ului Loteriei, iar acum ar urma să conducă ancheta!!!

Playresponsibly a trimis un set de întrebări la Loteria România și este în așteptarea răspunsurilor.