75 de membri ai unei asociații de pariuri sportive care vizau casele de pariuri au fost arestați de Policia Nacional spaniolă și de Agenția de Venituri în asociere cu Europol și Interpol, caz prezentat pe larg AICI.
Autoritățile au oferit, astăzi, noi detalii din anchetă. În prima fază a operațiunii polițienești au fost reținute 22 de persoane în zonele Madrid, Guadalajara și Zaragoza și a fost dispusă sechestrarea a două milioane de euro.
În a doua fază au fost arestate alte 53 de persoane care au acționat ca și „cărăuși” pentru gașca internațională, furnizând datele lor personale sau alte informații pe diverse platforme de pariuri în schimbul unor bani.
Organizația avea două obiective: fie să manipuleze competițiile sportive, fie să intercepteze imagini de televiziune prin satelit de la casele de pariuri, care nu știau că nu au transmis în direct un eveniment.
Banda a folosit un sistem tehnologic sofisticat pentru a frauda casele de pariuri prin interceptarea fluxurilor satelitare și întârzierea acestora, astfel încât pariurile să poată fi plasate cu rezultate cunoscute, cu excepția casei de pariuri.
Investigațiile au început în 2020, când Policia Nacional a detectat o serie de pariuri sportive online suspecte plasate pe evenimente sportive internaționale.
Românii și bulgarii mituiau în țara lor de origine, spun anchetatorii
Investigațiile au scos la iveală o rețea criminală de origine română și bulgară, cu sediul în Spania, care avea capacitatea de a mitui concurenți din țara lor de origine.
Evenimentele au fost trucate, iar casele de pariuri au fost înșelate cu imagini „difuzate și amânate” folosind tehnologie de ultimă oră. Banda a creat o rețea criminală complexă pentru a spăla banii obținuți din jocuri de noroc.
Odată ce un eveniment a fost ales pentru a paria, pariurile online au fost plasate prin așa-numiți „catâri” care locuiau în Spania.
Agenții au descoperit că organizația avea sute de identități pentru a plasa pariuri și a câștiga mari premii în numele unor terți care, se pare, au fost colectate de persoane diferite, dar în realitate membri ai grupului.
De asemenea, au folosit atât criptomonede, cât și gateway-uri de plată ca mijloc obișnuit de tranzacții financiare. Grupul a controlat peste 1.500 de conturi de jocuri.
Au fost confiscate numeroase echipamente IT, 80 de terminale telefonice, două antene satelit mari și receptoare de semnal, un vehicul de ultimă generație, 5.500 de euro în numerar și 13.000 de euro în bancnote contrafăcute.
În plus, polițiștii au confiscat un număr mare de cărți de credit și documente pe numele unor terți și peste 200 de cartele SIM preplătite. Au fost blocate și 47 de conturi bancare, 28 de conturi de gateway de plată și 400.000 de euro în criptomonede.
Citește și:
Un român din Spania a înșelat casele de pariuri cu mega-antene. Milioane făcute pe meciuri de fotbal, Interpol a alertat 196 de țări
România, implicată în HAECHI IV. INTERPOL anunță 300 de milioane de dolari confiscați și 3.500 de suspecți, după o operațiune internațională de criminalitate financiară
Raport IBIA / România e fruntașă în Europa la meciuri trucate: 4 la tenis și 3 la fotbal