La Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc s-au afișat pe ușă citații venite de la Direcția Națională Anticorupție.

Sunt chemați să dea cu subsemnatul în fața anchetatorilor toți componenții Comitetului de Supraveghere, în frunte cu Silviu Pocora, precum și lui Mihăiță Ruiu, de la Direcția Generală de Autorizare Jocuri de Noroc.

Sursele Playresponsibly povestesc că, inițial, „invitațiile” la DNA au venit în plic la sediul din Calea Victoriei numărul 9, dar teama i-a paralizat pe angajații Oficiului până într-acolo încât le-au tăiat curajul să le deschidă.

Într-o fază ulterioară, DNA a bătut și a doua oară la ușa instituției și, ca să fie mai convingători, polițiștii trimiși cu misiune au lipit pe geam citațiile, ca să fie vizibile și să le fie comunicate celor vizați.

De la metrologie li se trage

Angajații Oficiului stateau baricadați pe dinăutru și se temeau să le parcurgă conținutul, până când Silviu Pocora a trimis să fie date jos de urgență.

Plângeri penale au fost făcute de firmele românești de metrologie pe care ONJN a încercat să le blocheze, caz consemnat de Playresponsibly, fiind favorizată, susțineau cei direct implicați, o firmă americană, BMM.

Plângerile sunt de abuz și de neglijență în serviciu, precum și de trafic de influență, și au fost lansate de compania cu acționariat românesc RMC Slot Conformity SRL, la jumătatea acestui an. 

Nu este prima oară când ONJN-ul este atinsă de acest gen de raclamații. Un proces mai vechi, care datează din 2021, viza fosta conducere, în frunte cu fostul președinte Alin Teodor, precum și pe șeful său de cabinet de atunci, Dan Ghiță (AICI, detalii).

O parte din acuzațiile acelui proces au fost declinate de DNA Craiova și trimise către surcursala centrală, din București.